СРБИЈА ће добити новог првака у ватерполу. За титулу првака од 29. маја бориће се Шабац и Црвена звезда. То је епилог данашњих реванш мечева полуфинала плеј-офа. Шапчани су са трона скинули Партизан, пошто су на свом базену славили после петераца – 21:19 (4:4, 4:5, 3:2, 5:4 – 5:4). У регуларном току домаћин је надокнадио минус из Београда (7:8) и победио са 16:15. А на рулету је пресудило искуство Шапчана.

Далеко извесније било је у дуелу Црвене звезде и Радничког. Београђани су у реванш ушли са плус један (8:7) и на свом базену су торпедовали Kрагујевчане са 11:4 (2:0, 3:3, 2:1, 4:0).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ватерполисти Звезде у финалу А лиге

Мада резултат на семафору говори да су црвено-бели лако дошли до финала, мало је недостајало да дође до драме и на пливалишту СЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Смиренији Београђани су повели са 5:1 и када се учинило да су завршили посао, тргли су се нервозни Kрагујевчани. Гости су за два минута смањили на 5:4 и учинили меч неизвеснијим. У трећој четвртини водила се жестока борба све док Kристијан Шулц није погодио за 6:4, а играчи Радничког нису материјализовали два играча више. После тога гости нису имали снаге за велики преокрет.

У финалу се за разлику од полуфинала игра на две победе.