ДА су могле да бирају место за одигравање прве утакмице после освајања титуле светског шампиона, одбојкашице Србије нису могле да изаберу боље од београдске дворане "Александар Николић". На премијери овогодишњег издања Лиге нација Београђани ће у уторак моћи да виде окршај екипа које су се састале у полуфиналу СП у Јапану. На терен ће од 20.00 истрчати селекције Србије и Холандије.

- Изузетно нам је драго што после неколико година играмо у Београду - каже Бранкица Михајловић, једна од седам играчица из шампионског састава која ће бити део националног тима током првог викенда. - Ја се надам да ће публика доћи да нас подржи. У измењеном смо саставу, има младих играчица... Лига нација је за нас припрема за оно што следи после, а то су квалификације за ОИ и Европско првенство. Тамо желимо да будемо у најбољој форми.

САСТАВ ДИЗАЧИ: Мирковић, Антанасијевић, коректори: Бошковић, Бјелица, Лозо, либера: Пушић, Гочанин, блокери: Вељковић, Алексић, Поповић, Савић, примачи сервиса: Михајловић, Благојевић, Буша.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛШ У ОДБОЈЦИ: Срби покорили Европу

Селектор Зоран Терзић је истакао да, и поред чињенице да неће на терену бити све играчице које су играле на СП, сматра да ће се и подмлађени састав показати у најлепшем светлу.

- Турнир у Београду ће бити другачији од осталих, јер играмо код куће и жеља за победом ће бити већа него на наредним надметањима. Овде ћемо рачунати на већи део екипе која је освојила злато у Јапану пре седам месеци, тако да од овог турнира очекујемо много. С једне стране и да одиграмо добро и да победимо, али и да буде спектакл јер је ово наше прво окупљање пред домаћом публиком после освојене светске титуле.

Према провобитном плану, најбоље играчице ће после премијерног викенда добити више слободног времена, а прилику да се докажу имаће младе снаге. После турнира у Србији, следе сваке недеље путовања у Италију, Белгију, Јапан, Кину.

- Ово је једно такмичење које нас условљава са свих страна, кад су у питању и термини и распоред. Играчице немају одмор, нема времена за тренинг... То нас доводи у ситуацију да морамо да комбинујемо и да играмо са другим саставима. Распоред је неиздржив - закључио је Терзић.