Капитен ватерполо репрезентације Хрватске Сандро Сукно одлучио је да због здравствених проблема у 29. години заврши играчку каријеру.

- После операције на срцу у САД почетком прошле године која је заиста успешно отклонила све моје тадашње тегобе те опоравка који је потрајао годину дана, у контакту с неколицином најеминентнијих стручњака, лекара из Хрватске и иностранства, а након темељитих прегледа и резултата контролних прегледа, показало се да моје укупно здравствено стање није оптимално за наставак бављења врхунским спортом и да не постоји стопостотна гаранција здравствене сигурности - навео је Сукно, а преноси Хина.

Сукно је истакао да се на оперативни захват у Кливленду одлучио због ватерпола који је саставни део његовог живота.

Најбољи ватерполиста света за сезону 2018/17. захвалио је свима који су био део његове играчке каријере, својој породици, саиграчима, тренерима, званичницима, навијачима, као и лекарима који су дали све од себе како би га вратили у базен.

Сукно, освајач златне медаље са Олимпијских игара, али и европски и светски шампион, захвалио свим клубовима чији је био члан током каријере, посебно Југу у којем је тренирао последњу сезону надајући се повратку.

На крају, захвалио је и Ватерполо савезу Хрватске "на пажњи, разумевању и подршци".

- Заувек остајем највећи навијач наше репрезентације и хрватског спорта - закључио је Сукно.