ПОСТОЈИ много спортова у Србији који имају статус малих, односно да поред фудбала, кошарке, тениса и осталих "великана" тешко могу да завреде пажњу спортске публике. Куглање је један од њих, то је спорт у којем је ове сезоне у моди црно-бело. Зоран Драговић, председник Куглашког клуба Партизан, причао је, за "Новости", о свом спорту, историјском успеху - освајању дупле круне:


- Имамо двојицу репрезентативаца, момци су вредно радили целе сезоне, а оно што нас је највише красило су склад и заједништво. Воља, мотив, компактност су одлике ове екипе, много их је тешко победити. Главни показатељ карактера јесте последњи меч у Првенству са екипом Поштанске штедионице, у којем се директно одлучивало о шампиону. Добили смо га рутински резултатом 5:3. За Куп смо више стрепели, јер је био после првенства, па смо били мало опуштенији, али, када је загустило, показао се још једном тај победнички менталитет.


Када играте за Партизан, највиши успеси су увек на првом месту:


- Довео сам Бранка Безбрадицу на место тренера прошле сезоне, који је уложио много труда и рада, и пре свега из свог џепа финансијски помогао, па се може рећи да је то био камен темељац ове наше приче. Претходних година смо имали неких несрећних пораза у Првенству, као и у Купу, али ове године се све вратило.


Сујеверје и спорт некако увек иду заједно, али Драговић је уместо потковице одабрао нешто друго:


- Купио сам пре четири године флашу "чивас" вискија и рекао момцима да ћемо то да попијемо када на нашем терену победимо екипу Поштанске штедионице. Прошле године када смо изгубили од њих, пријатељи су у шали рекли да би требало да попијемо јер ће се убуђати. Пре те одлучујуће утакмице у Првенству, тренер Безбрадица и ја смо одлучили да против урока попијемо по чашу вискија па шта нам бог да. То се на крају исплатило.


Црно-бели куглаши су остали чврсто на земљи и пред следећу сезону поставили још више циљеве:


- Задржаћемо екипу на окупу, уз права појачања покушаћемо да направимо успех и у Европи.


ЗАВАРКО ПОЈАМ КУГЛАЊА

КАДА се спомене куглање, Вилмош Заварко је прва асоцијација свугде у свету, а наш саговорник за њега има само речи хвале:

- Вилмош Заварко је појам куглања. Он шта је урадио, неће нико у наредних 200 година урадити. Оно што је Новак Ђоковић у свету тениса, то је Вили у куглању. Уз то што је сјајан спортиста, такође је и сјајан човек. Куглање је изузетно тежак спорт, психички као и физички, а он је у свим мечевима наше репрезентације био превага. Објединио је светске титуле у све три категорије, што нико никад пре њега није урадио.