ФОРМА је "утегнута", тактика спремљена, па српски теквондисти на татами излазе пуни оптимизма. "Орлови" су у Манчестеру од понедељка, где ће до 19. маја учествовати на Светском првенству. А, претходна такмичења широм света, где су уз медаље сакупљали бодове за светску и олимпијску листу, показала су да би и са Острва требало да стижу лепе вести.


Олимпијска шампионка и актуелна светска првакиња, Милица Мандић на СП брани титулу освојену пре две године.


- Искрено, добро се осећам, атмосфера у тиму је сјајна. Драго ми је што идемо у пуном саставу, са нама су и психолог и медицински тим. Има и младих нада који ће се први пут надметати на СП. Сви смо спремни, остаје нам само да пружимо максимум и резултати неће изостати - поручује Милица.


Оптимизам шири и Тијана Богдановић, сребрна са ОИ у Рију:


- Расположени смо и задовољни како смо радили током припремног периода. Даћемо, као и увек, максимум.


За Србију ће наступити, мушкарци: Дмитриј Нагајев (до 58 кг), Никола Вучковић (до 68), Дамир Фејзић (до 74), Иван Карајловић (до 80), Драшко Јованов (до 87), Данило Вукелић (+ 87). Девојке: Теодора Јовић (до 46), Вања Станковић (до 49), Тијана Богдановић (до 53), Александра Радмиловић (до 57), Надица Божанић (до 62), Ирис Јовић Вујаковић (до 67), Милица Мандић (до 73) и Ана Тепавац (+ 73).