НИКОЛА Грбић није више тренер одбојкаша Вероне. Вест о растанку са селектором Србије потврдио је председник италијанског клуба Стефано Маргини. Нашег стручњака на клупи требало би да наследи Бугарин Радослав Стојчев.


- У име свих у Верони желим да се захвалим Николи за све што је учинио за наш клуб. Две и по године су биле пуне емоција које су нам помогле да растемо у свету одбојке - нагласио је Маргини.


Али, за Грбића нема одмора. Кормилар "орлова" сутра ће у Београду окупити играче и тако почети припреме за Лигу нација, која стартује 31. маја.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Маја Савић: Нови позив селектора као награда


Срби ће првог викенда од 31. маја до 2. јуна на турниру групе 4 у Новом Саду да одмере снаге са: Јапаном, Француском и Русијом.

Прве пет селекције и домаћин завршног турнира САД, играће на Ф6 Лиге нација од 10. до 14. јула у Чикагу. Злато брани Русија, а наша селекција је прошле године била пета.


Иначе, "орловима" је овог лета најважнији квалификациони турнир за одлазак на Олимпијске игре 2020, од 9. до 11. августа у Барију. Победник вади карту за Токио, а ривали су: Италија, Аустралија и Камерун. Потом следи ЕП од 12. до 29. септембра у Француској, Словенији, Белгији и Холандији.КАРТЕ ЗА ЛИГУ НАЦИЈА У ПРОДАЈИ

УЛАЗНИЦЕ за први викенд Лиге нација за одбојкашице, који се игра од 21. до 23. маја у дворани "Александар Николић", пуштене су у продају. Карте по цени од 500 динара за трибине могу се купити преко сајта www.tickets.rs, или на продајним местима "Ticket Vision".

Светске шампионке у уторак 21. маја од 20.00 играју против Холандије, дан касније од 17.00 ривал је Кореја, док ће турнир у четвртак затворити дуелом са Турском (20.00).