После лошијег старта сезоне у Формули 1, у тиму Ферарија настоје да одређеним променама мотора поправе и своје резултате, те зауставе доминацију Мерцедеса.


После четири трке, Мерцедес има две титуле, а шансе Ферарија да дођу до тријумфa умањене су због проблема са аутомобилима и њиховом поузданошћу, те и грешкама возача.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФОРМУЛА 1: Ботас најбржи у Азербејџану


Нови мотор користиће и ново гориво, које такође повећава перформансе, а аутомобили ће добити још неке надоградње. Према речима из штаба Ферарија, направили су велики тимски напор да унапреде своје аутомобиле, јер су заостали у првенству и сада морају да то надокнаде.


Најбољи резултат Ферарија ове сезоне су три трећа места, два за Себастијана Фетела у Кини и једно за Шарла Леклера у Бахреину.


У првој сезони у новом тиму, Леклер је имао велику шансу за победу у Бахреину, али је његов мотор изгубио снагу у завршној фази, што је возач Мерцедеса Луис Хамилтон искористио и престигао га. Нови проблем за Ферари био је судар Леклера у Бакуу, који је окончао његове наде да дође до титуле.


Пета по реду трка ове сезоне, за Велику награду Шпаније одржеће се 12. маја на стази Каталуња.