НЕМЕШ НА ПРИЈЕМУ КОД БАТЕЗА: Не постоји много спортиста који имају такав континуитет у остваривању врхунских резултата

С.Бајић

25. 04. 2019. у 14:11

НЕМЕШ НА ПРИЈЕМУ КОД БАТЕЗА: Не постоји много спортиста који имају такав континуитет у остваривању врхунских резултата
За последње четири године Виктор је освојио шест сениорских медаља на Светским и Европских првенствима - истакао је покрајински секретар за спорт и омладину

ЦИЉ ми је да будем олимпијски победник и да освојим више медаља од Давора Штефанека. То је истакао Виктор Немеш (25), рвач репрезентације Србије, данасу разговору са Владимиром Батезом, покрајинским секретаром за спорт и омладину. Немеш је у последње четири године освојио чак шест сениорских светских и европских одличја, три мање од олимпијског победника Штефанека.

На недавно одржаном ЕП у рвању грчко-римским стилом у Букурешту, у категорији до 77 килограма, окитио се бронзом.

- Веома сам срећан освајањем те медаље, јер ме у септембру очекује СП у Казахстану, најважније такмичење ове године, које ми је приоритет. Тамо такође намеравам да се борим за медаљу и визу за Олимпијске игре догодине у Токију. Жеља је, наравно, да будем и светски првак - каже Немеш.

Златно одличје освојио је на ЕП 2015. за рваче до 23 године, а затим и сребрну медаљу на првим Европским играма у Бакуу, што је била прва медаља за српски тим на том такмичењу. На ЕП 2016. у Риги освојио је бронзу, а пласманом у финале Европског квалификационог турнира у Зрењанину 2016. постао је трећи српски рвач који се квалификовао за ОИ у Рију, где је стигао до четвртфинала. Титулу светског шампиона освојио је на СП у Паризу 2017.

- Имам сјајну подршку Министарства омладине и спорта и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Имамо најбоље услове за рад са селектором Милорадом Докманцем, тренерима Стојаном Добревим и Сретеном Дамјановићем и председником нашег савеза Жељком Трајковићем. Они су увек уз нас и чине све да бисмо успели - закључио је Немеш.

БАТЕЗ: МЕДАЉЕ УЗ ВЕЛИКИ РАД

- НАЈВАЖНИЈЕ је да Немеш у предолимпијској години има континуитет врхунских резултата, да осваја медаље за српско и војвођанско рвање. У Рију је најавио свој високи потенцијал и свиђа ми се његов приступ високо постављеним циљевима, јер само таквим размишљањем уз рад, могу се и остварити - оцено је Владимир Батез.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације