Србија први пут учествује као репрезентација аутомобилиста на релију у Варни

П.Ж.

23. 04. 2019. у 20:11

Србија први пут учествује као репрезентација аутомобилиста на релију у Варни

Фото: П.Ж.

АМСС још једном показује колико му је стало до српског аутомобилизма и развоја овог спорта који је и важан део аутомобилске културе - рекао је Николић

АУТО-МОТО савез Србије, у сарадњи са Спортским ауто и картинг савезом Србије, Министарством омладине и спорта, као и Спортским савезом Србије, организовао је први пут репрезентацију аутомобилиста који ће нас заступати на чувеном 50. Бугарском релију, од 9. до 12 маја.


- Србију ће представљати четири посаде. У "пежоу 106" возиће Лука Которчевић са сувозачем Николом Екмешчићем, у "пежоу 208" возиће Ненад Вићентић са Иваном Јевтићем, у болиду "ситроен Ц2 Р2" возиће Горан Рабасовић са сувозачем Миланом Јањићем. Четврту посаду сачињаваће у "реноу клио" Жељко Милутиновић и Драган Бугарски - рекао је председник Ауто-мото савеза Србије Дејан Стојић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БОРКОВИЋ ЗА КРУНУ: Најбољи српски аутомобилиста има високе амбиције


Екипу Србије предводиће селектор Срђан Вишњић.


- АМСС још једном показује колико му је стало до српског аутомобилизма и развоја овог спорта који је и важан део аутомобилске културе - истакао је генерални секретар АМСС Милан Николић. - Ове године организујемо и 50. јубиларну манифестацију "Шта знаш о саобраћају". Могу да кажем и да се наш Савез и даље успешно доказује у свим сегментима пословања. Тако је у марту забележен рекордан број нових учлањења. Ми смо потпуно спремни и за предстојећу сезону и да одговоримо свим потребама иностраних и домаћих чланова, као и свих осталих возача.


Рели Бугарска стартује у Варни и има 640 веома захтевних километара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације