БОРКОВИЋ ЗА КРУНУ: Најбољи српски аутомобилиста има високе амбиције

П.Ж.

22. 04. 2019. у 19:51

БОРКОВИЋ ЗА КРУНУ: Најбољи српски аутомобилиста има високе амбиције

Душан Борковић

У "игри" седам тркачких викенда и укупно 14 трка. Такмичење креће у Хунгарорингу (Мађарска)

ПРОШЛЕ године титула шампиона Европе у ТЦР серији измакла је нашем аутомобилисти Душану Борковићу, буквално у последњој трци сезоне. Било је тада исувише ствари ван писте које немају много везе са спортом, али чини се да је све то још више учврстило вољу нашег аса да поново јуриша на трон овог елитног такмичења.


- И у другој сезони ТЦР Европа појавићу се на пистама као возач НИС Петрол рајсинг тима у сарадњи са "Target competition" екипом из Швајцарске - каже Борковић, који ће и ове године возити у болиду "хјундаи и30 Н ТЦР", а наравно, ту је и омиљени број навијача - 62.


"Таргет компетипшн" је један од најуспешнијих тимова у ТЦР такмичењу са петнаестогодишњим искуством у ауто-спорту.


Са Стефаном Коминијем су 2015. године били први шампиони ТЦР Интернационал серије. Исте године су освојили и тимску титулу, а 2016. и 2017. године били су прваци ТЦР Немачка са Џошом Филесом. Прошле сезоне, Таргет је у тимском делу шампионата освојио друго место великим делом због сјајних вожњи нашег аса. Због показане професионалности и огромног искуства, Борковић је одлучио да и ове године остане у истом тиму.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Борковић спреман за нову сезону: Јака конкуренција, сваки бод биће важан


Душанове клупске колеге (списак није коначан) су: Словак Мато Хомола, који је протекле сезоне возио FIA WTCR шампионат, а са којим је Борковић био тимски колега и 2016. године у мађарском Б3 тиму, Британац Џош Фајлс, двоструки шампион ТЦР Немачка и шестопласирани у генералном пласману прошлогодишњег ТЦР шампионата. Ту су и рођени брат и сестра из Шведске Андреас и Јесика Бекман, који су прошле године почели да возе ТЦР трке, али већ у првој сезони ТЦР УК освојили су трећу и четврту позицију у генералном пласману. Обоје су претходно прошли разне тркачке школе, и према мишљењу нашег аса биће веома кокурентни од самог старта. Занимљиво је и да су обоје троструки шампиони Шведске у картингу.


Од возача који су у овом моменту званично пријављени за нову такмичарску сезону ту су и: Холанђанин Том Коронел, који ће се поред WТCR шампионата, ове сезоне такмичити и у ТЦР Европа. Ђани Морбидели и Оли Кангас возиће за шведски тим "West Coast racing", норвешки тркач Стијан Паулсен.


- ТЦР Европа имаће седам тркачких викенда и укупно 14 трка. Додељују се две титуле: за најбољег возача и тимска. Једна рунда такмичења има два слободна тренинга, квалификације (Q1 И Q2) и две трке у трајању од 25 минута - објашњава Борковић.


Резултати са пет рунди ТЦР Европа биће бодовани за регионално првенство ТЦР Бенелукс, тракачки викенд на стази Спа Франкошамп бодоваће се за ТЦР Велика Британија, а Хунгароринг, Ред бул ринг и Монца за новоформирани ТЦР Источна Европа.


Све трке шампионата ће преносити РТС 2.


Календар такмичења
27/28. април - Хунгароринг (Мађарска)
24/26. мај - Хокенхајм (Холандија)
8/9. јун - Спа Франкошамп (Белгија)
13/14. јул - Ред бул ринг (Аустрија)
3/4. август - Осершлебен (Немачка)
21/22. септембар - Барселона (Шпанија)
12/13. октобар - Монца (Италија)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације