Млади српски боксер Немања Гавриловћ, шампион 57. Београдског победника - Меморијал Бранко Пешић изјавио је да се сваки секунд рада исплатио и поручио да је његов највећи сан да освоји медаљу на Олимпијским играма.


Деветнаестодишњи боксер Деспота из Смедерева из другог плана је заблистао и победом у финалу категорије до 60 кг против Турчина Хакана Догана 3:2 ушао у ред легенди овог другог најстаријег међународног турнира за боксере у Европи.

"Још увек сам под јаким утиском, срећан, јако срећан. Сада видим, сада знам да се сваки минут, дан, година проведени у сали, у рингу, сваки тренинг исплате, јер овај осећај након победе је неописив, прелеп. Након победе у квалификацијама и пласмана у полуфинале кроз главу ми је пролазила мисао да је дошао тај тренутак, да могу до велике победе и то ме није напуштало све до краја", рекао је Гавриловић новинарима после тријумфа у дворани "Шумице".

Како је истакао, вредно је радио, припремао се и сваким даном све више веровао у себе и говорио себи да је само небо граница.

"Можеш, мораш, идеш, ово је твој пут и храбро гази њиме до коначне победе. Највећи изазов у мојој досадашњој каријери сам претворио у најлепшу ноћ у животу. Стигао сам до циља, освојио трофеј „Београдског победника“, сада се одмах окрећем новим задацима, јер ускоро следи првенство Србије које сам освајао последње четири године и сада имам додатни мотив и обавезу да наставим истим путем", истакао је Гавриловић и захвалио се на подршци породици, тренеру Бојану Арсићу, тиму, публици, Боксерском савезу Србије, селектору Перуновићу и председнику Боровчанину који је за кратко време оживео бокс у Србији, а највише оцу који је од почетка каријере веровао у њега.

Гавриловић је јасно и гласно признао шта је његов следедћи циљ и највећи сан.

"Сан сваког од нас репрезентативаца је да се једног дана нађемо на Олимпијским играма, то је тежак пут, посут трњем, али након чаробне веччри у "Шумицама“ знам како је када шампионска крв проструји венама, сада знам чакав је тај тренутак када подижеш пехар намењен велико победнику, зато ће ми сваки дан тренинга бити лакши и нећу одустајати од сна, бићу посвећен томе да једног дана, не само будем учесник Олимпијских игара већ Србији донесем једну од медаља“ - истакао је Гавриловић, коме је узор вишеструки светски шампион Казахстанац Генадиј Головкин.