Луком и стрелом погодио Минск

М. БОШЊАК

20. 04. 2019. у 08:20

Луком и стрелом погодио Минск

Огњен Недељковић у Букурешту Фото Приватна архива

Стреличарством се бавим непуне четири године. За то кратко време вољом, снагом и трудом постижем добре резултате у овом спорту. До сада сам четири пута освојио Првенство Србије, каже Огњен Недељковић

НЕИЗВЕСНО је било све до одапињања последње стреле... Ипак, на Европском гранд грију у Букурешту, где су се 52 најбоља такмичара из 20 земаља надметала за освајање преосталих пет квота, изборио сам се за учешће на Европским играма у Минску - прича на "Новости" стреличар Огњен Недељковић (26) са Рудника.

На такмичењу у Букурешту, Недељковић је учествовао у гађању мета сложеним луком (цомпоунд боw). После четири меча која су била врло неизвесна до самог краја, Огњен је мајсторским гађањем изборио квоту и обезбедио одлазак у Минск, где се Европске игре одржавају од 21. до 30. јуна. На њима ће учествовати више од 4.000 такмичара из 50 земаља, разврстаних у 15 спортова и 23 дисциплине.

- Стреличарством се бавим непуне четири године. За то кратко време вољом, снагом и трудом постижем добре резултате у овом спорту. До сада сам четири пута освојио Првенство Србије. Освајањем квоте у Букурешту, добио цам још неизмерно већу вољу и снагу да у што бољем светлу представим своју земљу у Белорусији, пред очима целе Европе. Ово постигнуће за Стреличарски Савез Србије и мене лично представља историјски успех, јер сам једини који репрезентује нашу земљу у стреличарству. За одлазак у Минск сам се припремао током целог свог такмичарског пута, о томе сањао и, ето, остварио циљ који сам себи задао - објашњава Недељковић, изражавајући захвалност Министарству омладине и спорта, Стреличарском Савезу Србије, свом најбољем тиму који га је током такмичења бодрио и давао му снагу, својој породици и пријатељима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације