Актуелни светски шампион Формуле 1, возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је борба за титулу и даље отворена, упркос одличном старту сезоне.

Мерцедесови возачи су у прве три трке освојили прва два места, што се у Формули 1 није догодило од 1992. године и Вилијамса. Хамилтон води у шампионату са шест бодова више од тимског колеге Валтерија Ботаса.

Ферари је био најбољи на предсезонским тестирањима, али се на почетку сезоне мучи са темпом, али и стратегијом.

- Мислим да, са оним што имамо, радимо на нашем пуном потенцијалу. Али, приказаћемо и више у будућности, напредоваћемо. У Бахреину нисмо били довољно брзи за победу, али током трке се догађају ствари које морате да искористите како бисте победили, а ми смо то урадили. Мислим да смо у Аустралији и Кини потпуно заслужено победили -  рекао је Хамилтон, пренели су британски медији.

Петоструки светски првак оценио је да Ферари у прве три трке ове сезоне није приказао све што може.

Он је рекао да се нико у екипи не заноси добрим резултатима, пошто знају да их чека велика борба.

- Не знам где су били Ред Булови, али знам да су Ферарији ту. Мислим да нам предстоје трке које њима више одговарају. Нисмо очекивали да ћемо имати предност у Мелбурну, нисмо очекивали заостатак у Бахреину, а нисмо ни очекивали ову предност у Кини. Све је и даље отворено. Као тим смо били добри, направили резултате и морамо тако да наставимо. Ове године је циљ да будемо скоро савршени током сваког викенда, али и између њих - рекао је Хамилтон.

- Ферарији имају четири десетинке предности на равном, али губе време у кривинама. Биће занимљиво видети какву стратегију ће направити за предстојеће трке - навео је он.

Наредна трка у шампионату на програму је 28. априла у Азербејџану, на чијој стази је најдужи правац, а затим следи трка у Барселони, где је Ферари био најбржи током тестирања.