ДВЕ ПОБЕДЕ ГРЕЈУ НАДУ: Орлови морају да савладају Белгију и Швајцарску да би остали у конкуренцији за пласман на ЕП

С.К.

15. 04. 2019. у 20:52

ДВЕ ПОБЕДЕ ГРЕЈУ НАДУ: Орлови морају да савладају Белгију и Швајцарску да би остали у конкуренцији за пласман на ЕП

Живан Пешић Фото Н. Параушић

Рукометаши Србије су пружили максимум у двомечу са Хрватском. У Београду су испустили победу (25:25), а у Задру нису имали снаге за велики подвиг - 23:27

ТУЖНИ су, али не и разочарани. Рукометаши су пружили максимум у двомечу са Хрватском. У Београду су испустили победу (25:25), а у Задру нису имали снаге за велики подвиг - 23:27. И док су "каубоји" два кола пре краја осигурали пласман на ЕП 2020, дотле су Срби још у игри за одлазак у Аустрију, Шведску и Норвешку. Рачуница је јасна: изабраници Ненада Перуничића у последња два кола групе 2 морају да победе 12. јуна у гостима Белгију и 16. код куће Швајцарску.

Срби на ЕП могу као други, што је мало вероватно, или као једна од четири најбоље трећепласирани селекција. У првом случају неопходно је да Швајцарска изгуби код куће од Хрватске и да потом наши славе са више од пет голова разлике против "сајџија". У другом случају, уколико савладају Белгијанце у групи, победа над Швајцарском омогућила би им да имају три бода из дуела са Хрватима и Швајцарцима, што многи сматрају да би било довољно за одлазак на шампионат Старог континента.

Голман Владимир Цупара је блистао против "каубоја". У другом полувремену одбранио је два седмерца, али је реалан и признаје да нису имали шансу да изненада Хрвате:

- Тешка утакмица у којој су нам домаћи играчи одмах ставили до знања да немамо чему да се надамо. Направили смо грешке које су им омогућиле да се одлепе. Јурили смо их, приближавли се на минус три, али смо онда опет грешили.

Чувар мреже Србије сматра да су играли много боље него у Београду, где су испустили победу против Хрватске:

- Мало ко је очекивао да можемо да их победимо. Оно што радује је да смо после сваког окупљања све бољи. Напредујемо у одбрани и поготово у нападу. Све то храбри пред јунске дуеле и верујем да ћемо се пласирати на ЕП 2020.

ПЕШИЋ: ДОСТА СМО ГРЕШИЛИ

ПИВОТМЕН Живан Пешић водио је жестоку борбу за хрватским бековима:

- Велика је разлика између дуела у Београду и Задру. Било је веома тешко, а примили смо много лаких голова, што нисмо смели себи да дозволимо. Хрватска је боља и искуснија од нас. На нама је да се боримо, трудимо и да покушамо да савладамо Белгију и Швајцарску, како бисмо остали у игри за ЕП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације