НЕ прете, али и не истичу белу заставу. Рукометаши се не плаше пакла у задарској арени "Крешимир Ћосић", верују да вечерас (20.30) у четвртом колу квалификационе групе 2 за ЕП 2020. могу да изненаде Хрвате. "Орлови" у реваншу домаћину препуштају улогу фаворита, али верују да чврстом и агресивном одбраном могу до подвига.


- Нисмо се бусали у прса ни у Београду, ни у Задру. Хрватска је увек велики фаворит. То је реалност. Покушаћемо да из свега извучемо најбоље колективно и индивидуално из себе, да играчи схвате да им мало треба да дођу до нивоа како би на великим утакмицама били конкурентнији. Очекујем тешку утакмицу, очекујем набој са трибина, али и то је одрастање - истиче селектор Ненад Перуничић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПЕРУНИЧИЋ ПРЕД НОВИ ДУЕЛ СА ХРВАТСКОМ: Домаћин је фаворит, али желимо да покажемо зубе


Кормилар Србије наглашава да су играчи у Београду надмашили себе:


- Нису имали осцилације, били су фокусирани на поштовање лопте. Увек желим победу, али с обзиром да играмо са Хрватском, и реми је велика ствар. Држаћемо се нашег пута, желимо свима да покажемо зубе, играмо спортски, витешки. Очекујемо велики притисак са трибина, али нас то не сме да интересује на терену.


Стратег "орлова" за дуел са Хрватима не рачуна на Радивојевића и Вујића.


- Богдан је био у оптицају за први меч. Урадио је велики посао с обзиром на тежину повреде скочног зглоба. Стефан, на психолошком плану није баш за овакве утакмице. Хтео сам да га поштедим било каквих тензија, да мора нешто. Зато сам одлучио да не путује - објашњава Перуничић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СВАКИ БОД ЗЛАТА ВРЕДАН: Вања Илић сматра да су "орлови" одиграли одлично против рукометаша Хрватске


У снажну одбрану уздају се сви наши рукометаши:


- Од самог почетка потенцирамо на доброј одбрани, јер из ње иду контре или полуконтре. У Београду смо били стегнути у преносу лопте из одбране. Јасно се видело да нисмо били растрчани. Нисмо имали брзину, без обзира на резултат, кочили смо и то морамо поправити.


Миљан Пушица се нада да ће "орлови" да понове добру партију из "Штарк арене".


- Биће велика разлика у односу на Београд. Сада ће Хрвати имати иза себе пуну аренуа. Немамо чега да се плашимо. Морамо да играмо као код куће, да поновимо добру одбрану. Успели смо да спречимо њихове нападаче да постигну велики број голова. Уз напредак у нападу могли бисмо да им парирамо све време.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дувњак: Реми најправеднији резултат, у Задру очекујем победу


Узданица немачког Миндена свестан је какав пакао очекује наше играче у задарској арени. Иначе, у нашем табору наглашавају да је организација на високом нивоу и надају се да ће тако остати до краја.


- Сувишно је причати о великом притиску. То је спорт, а ми морамо да се прилагодимо и извучемо максимум. Биће изузетно тешко, али и коректно међу играчима на терену што је најбитније.

ТИМ ЗА "КАУБОЈЕ"
ЗА место међу 16 играча конкурисаће: Цупар, Иванишевић, Милосављев (голмани), Пушица, Воркапић, Крсманчић, Црноглавац, Пешић, Димитријевић, Немања и Вања Илић, Мошић, Николић, Кукић, Зеленовић, Сретеновић, Марсенић и Живковић.

ГРУПА 2, 4. КОЛО
НЕДЕЉА
Швајцарска - Белгија 14.00
Хрватска - Србија 20.30
1. ХРВАТСКА 3 2 1 0 86:78 5
2. ШВАЈЦАРСКА 3 2 0 1 85:80 4
3. СРБИЈА 3 0 2 1 76:81 2
4. БЕЛГИЈА 3 0 1 2 77:85 1
Пето коло (12. јун): Швајцарска - Хрватска, Белгија - Србија.
Шесто коло (16.јун) : Србија - Швајцарска, Хрватска - Белгија.