ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА: На улицама нашег главног града данас 32. Београдски маратон

Ми. Рогач

недеља, 14. 04. 2019. у 07:26

ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА: На улицама нашег главног града данас  32.  Београдски маратон

Детаљ са прошлогодишњег маратона Фото: Танјуг

И ове године ће у свет отићи лепша и занимљивија слика

СТАРТНИ пуцањ у близини Цркве Светог Марка данас око 10.00 чекаће преко 8.000 учесника маратона и полумаратона, као и неколико минута касније 20.000 рекреативних добровољаца који ће се опробати у "Трци задовољства". На улицама нашег главног града све ће бити у знаку 32. београдског маратона, чији је промотер легендарни дугопругаш Пол Тергат. Директор манифестације Дејан Николић нада се да ће и овогодишње издање бити успешно.


- Промовишемо Београд и маратон, а већ имамо изузетно добре резултате. Верујем да људи у Србији то виде. Послаћемо праву слику у свет - истакао је Николић.


Велики значај за престоницу овакав догађај има и кад је туристичка нота у питању. Детаљније о том сегменту причао је председник Туристичке организације Београда Миодраг Поповић:


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РЕКОРДНИХ 8.000 НА БГ МАРАТОНУ; Николић: Права слика у свет


- Ово је једна од најмасовнијих наших манифестација, са које сваке године шаљемо све лепшу и занимљивију слику нашег главног града. Имамо дугу традицију. Посебно ми је задовољство што имамо и велику групу гостију из Кине, у којој је тркачки покрет у великом замаху.

Велику подршку маратону, као и годинама уназад, даје "Уника осигурање".


- "Уника" је већ шест година сведок и аутор једне од најзначајнијих прича о истрајности и снази воље - рекла је директорка маркетинга Соња Марић. - Настављамо да растемо заједно са Београдским маратоном, свесни да се најзначајнија историја ипак исписује у срцима оних којима помогнемо. Због тога ове године наш циљ није само да прођемо кроз победничку капију на Теразијама, већ да се окупимо у највећем броју до сада. Сваки корак који направимо заједно је корак ка набавци неопходних дијагностичких апарата за највећи здравствени центар у нашој земљи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Славни Пол Тергат, промотер 32. Београдског маратона: Трчање пре игрица


А велика појачање "Уника" ће имати у виду ватерполисте Саве Ранђеловића, који је промотер хуманитарне шетње "Шетај за срећу".

ТРКА УЗ МУЗИКУ
БАШ као претходних година маратон ће бити увеличан музичким ритмом, о коме је такође причала Марићева.
- Музичка авенија, која је постала симбол ове најмасовније спортске манифестације код нас, ове године ће уз трубаче, бубњаре и ди-џејеве добити јединствено појачање - уличне свираче. Знамо да је у спорту, као и у животу - најважнији добар ритам, који ћемо тркачима обезбедити у кључним - првим и последњим деоницама трке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације