Јевросимовић: Историјски успех за српску атлетику

Танјуг

05. 03. 2019. у 21:30

Јевросимовић: Историјски успех за српску атлетику

Веселин Јевросимовић са Иваном Шпановић и Страхињом Јованчевићем

Председник Атлетског савеза Србије (АСС) Веселин Јевросимовић рекао је да су медаље Иване Шпановић и Страхиње Јованчевића на дворанском првенству Европе у Глазгову историјски успех за тај савез

Председник Атлетског савеза Србије (АСС) Веселин Јевросимовић рекао је да су медаље Иване Шпановић и Страхиње Јованчевића на дворанском првенству Европе у Глазгову историјски успех за тај савез.

"Ивана је освојила историјску златну медаљу, а Страхиња је остварио велики успех прескочивши тих осам метара уз национални рекорд. Ово је историјски успех за Атлетски савез Србије. Честитам им, захвалио бих се њиховим тренерима, који су подједнако јунаци као и атлетичари", рекао је Јевросимовић на прослави у Комтрејду.

Млади скакач у даљ Јованчевић, који је освојио бронзану медаљу истакао је да његов успех описују стрпљење и вера.

"Две речи које описују овај успех су стрпљење и вера. Веровао сам од тренутка када сам ушао у атлетске професионалне воде, веровао сам да могу да скачем преко осам метара. Био сам стрпљив, иако сам имао многе повреде, несрећне околности које су ме спутавале да се појавим у финалу било ког већег првенства. Сад ми се срећа осмехнула и данас сам схватио да сам први пут прескочио осам метара на највећем такмичењу у финалу. Јошувек нисам свестан, али знам да је то велика ствар. Уз све то државни рекорд. Тресем се када причам о томе", изјавио је Јованчевић и захвалио свима на подршци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације