Ивана Шпановић је остварила хет-трик на европским првенствима! Најбоља српска атлетичарка постала је тек друга у историји којој је пошло за руком да тријумфује на три узастопна европска шампионата у дворани.

Победнички скок је остварила у петој серији, с резултатом 6.99 метара.

ПРВА СЕРИЈА
После прве серије Ивана је на другом месту са скоком од 6.90 метара. Првопласирана је тренутно Белорускиња Настасија Мирончик, која је скочила 6.93 метра.

ДРУГА СЕРИЈА
Ивана је у другој серији имала слабији учинак, скочила је 6.72 метра. Прва је остала Мирончик, са резултатом из прве серије.

ТРЕЋА СЕРИЈА
На половини финала Ивана је на другој позицији. У трећој серији скочила је 6.80 метара, док је Белорускиња остала на првом месту са скоком из прве серије, с обзиром да је у другој направила преступ, а у трећој скочила 6.89 метара.

ЧЕТВРТА СЕРИЈА
Ивана је после четири скока на другом месту. У четвртој серији скочила је 6.78, док је првопласирана Белорускиња сада скочила 6.77 метара.

ПЕТА СЕРИЈА
Ивана је надомак одбране злата, скоком од 6.99 метара. Пред последњу шесту серију, преузела је Српкиња прво место.

ШЕСТА СЕРИЈА
Ивана је одбранила европски трон! У одлучујућој серији Белорускиња Настасија Мирончик је направила преступ, па најбоља српска и европска атлетичарка није ни скакала у шестој серији.