Умало туча на скијашкој стази

Novosti online

22. 02. 2019. у 13:48

Умало туча на скијашкој стази

Сергеј Устјугов фото: ЕПА

Руски ас у нордијском трчању Сергеј Устјугов (26), потпуно испровоциран, покушао је физички да се обрачуна с Норвежанином Јоханесом Клебом
Руски ас у нордијском трчању Сергеј Устјугов (26), потпуно испровоциран, покушао је физички да се обрачуна с Норвежанином Јоханесом Клебоoм(22), после полуфиналне трке спринта слободним стилом на Светском првенству у Сефелду.

Током трке Норвежанин је у једном тренутку у потпуности затворио пролаз Русу, који је после контакта са Клебом, изгубио било какву шансу да се бори за пласман у финале.
Устјугов је после проласка кроз циљ прво закочио пред Клебом, одгурнуо га телом, а онда и руком, да би на крају успео чак и да га „потапше” по образу. Норвежанин није насео на провокацију, јер је у једном тренутку сукоб прекинуо и његов репрезентативни колега Синдре Бјернештад Скар.

Рус се одмах огласио, где је прокоментарисао свој испад, али и читаву трку.

- Кад сам ушао у циљ, нерви су попустили, не оправдавам своје понашање и заслужено сам добио жути картон. Али, не оправдавам ни његово понашање на стази, затворио ме је у потпуности, свесно. Но, добро, пао сам и у Италији, после контакта са Пелегрином и никоме ништа. Једино што ме у свему чини несрећним је различит критеријум - истиче Устујгов.

Други учесник овог сукоба Јоханес Клебо дао је своје виђење немилог догађаја на скијашкој стази.

- Проблем је у томе што сте после трке пуни адреналина и ако тада не размислите два пута о својим потезима, онда се догађају такве ствари. Ружно је што се све видело на телевизији. Било је глупо да у том тренутку прихватим тучу, мислим да би то тек био ужасан призор - рекао је Клебо, додавши да су се он и Устјугов ипак помирили, те да му је руски колега пожелео срећу у финалу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације