ОКС обележио 109 година, Маљковић: Традиција додатни мотив

В.Н.

22. 02. 2019. у 13:06

ОКС обележио 109 година, Маљковић: Традиција додатни мотив

Божидар Маљковић и Зорана Аруновић Фото: М. Вукадиновић

Том приликом председник ОКС Божидар Маљковић је на спомен плочу испред хотела, у коме је основан Српски олимпијски клуб, положио ловоров венац после интонирања химне "Боже правде"

ОЛИМПИЈСКИ комитет Србије је данас у београдском хотелу "Москва", где је 23. фебруара 1910. основан Српски олимпијски клуб, обележио 109 година олимпијског покрета у нашој земљи. Поштујући традицију, на спомен-плочу испред хотела председник ОКС Божидар Маљковић положио је ловоров венац и интонирана је химна Србије.


- Мало је земаља у свету које могу да се похвале овако дугом олимпијском традицијом. Генерације пре нас изградиле су углед у међународној олимпијској породици, а наши олимпијци су врхунским остварењима оставили дубок траг у олимпијској историји - истакао је Маљковић.


Председник ОКС је подсетио да ће се многи спортисти у 2019. борити да изборе учешће на Играма у Токију. Ове године ће се одржати и Европске игре у Минску.


- Година ће бити пуна великих изазова, али верујем да су наши спортисти и њихови тренери томе дорасли и да ће из ње изаћи задовољни постигнутим резултатима. Спортистима желим пуно медаља и оверавање виза за Токио - нагласио је Маљковић.

Прву квоту за Игре 2020. обезбедила је репрезентативка у стрељаштву Зорана Аруновић, која је са председником Маљковићем исекла рођенданску "олимпијску" торту.


ТЕМЕЉИ ПОКРЕТА

НЕКОЛИКО српских официра, са генералном Светомиром Ђукићем на чело, 23. фебруара 1910. је у редакцији листа "Ново време", на четвртом спрату хотела "Москва", основало Српски олимпијски клуб и поставило темеље олимпијског покрета у Краљевини Србија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације