Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин посетио је српске енклаве на Косову и Метохији где је у организацији "28. јун" и "хуманитарне организације "038" из Грачанице поделио пакетиће деци у вртићима и предшколским установама у Грачаници и Гораждевцу.

Малишани су имали прилику да се друже са бившим шампионом Европе у WБЦ верзији и трећим боксером света Боровачнином, који је уживао у њиховом друштву.

- Ма колико времена била тешка, Срби су од постанка па до дана данашњег били и остали поносни витезови, вечно изложени мучним ветровима у којима њихово херојство не губи на снази, већ је сваким даном све јаче и вечно живи. Да Срби поносно одолевају свим атацима и неправдама које кроз векове изнова прожиљавају, живу потврду тога можемо наћи и видети управо у очима и херојству малишана на Косову и Метохији који одрастају у једној великој битци за опстанак на тлу својих предака - рекао је Боровчанин.

Он је додао да му је велико задовољство када види децу са Космета.

- Мелем души је када дођете и видите ту чистоту њихових душа, храброст, љубав, дисциплину, позитивну енергију код деце која не живе животом модерних времена, већ животом који им кроје светски моћници при томе не мислећи на ту исту децу, већ на остварење сопствених циљева. Кроз бокс који је племенита вештина научио сам велике животне лекције, да су руковање и загрљај са противником након битке без обзира какав је био њен исход обавезни, како превазићи пораз, како ићи даље без обзира на све. Сада сам од малих великих хероја у Грачаници и Гораждевцу научио шта је бескрајна храброст и витештво, то је нешто са чиме се рађаш и што остаје у теби вечно - истакао је он.

Председник БСС овом приликом посетио је и српске светиње, Манастире Грачаницу, Високе Дечане и Пећку Партријаршију, а био је и гост председника Општине Грачаница Срђана Поповића са којим је разменио идеје и договорио пројекте од великог значаја за децу у том крају, о спортским активностима и конкретно боксу.