Одбојкаш Новог Пазара и бивши техничар репрезентације Русије Константин Лесик рекао је на данашњој промоцији у том суперлигашу да се нада добрим играма његовог новог тима у завршници сезоне."Срећан сам што сам овде. Дошао сам да помогнем клубу, чијег тренера (Дејана Вулићевића) знам, а упознао сам и председника и чланове руководства. Моја највећа жеља је да изборимо плеј-оф. Чуо сам да је било проблема током сезоне, али верујем да ћемо заједно направити добар посао", рекао је Лесик.

Лесик, који је у сезони 2015/16 играо у руском Белогорју из Белгорода са репрезентативцем Србије Марком Ивовићем, признао је да је још рано да говори о квалитету екипе и лиге.

- Први пут сам овде, то је за мене ново искуство. Требаће мало времена да упознам играче, тек после тога могао бих да говорим о квалитету - појаснио је 31-годишњи Лесик.

Техничар висок 197 центиметара наступао је прошле сезоне за Дагестан из Махачкале, а претходно је играо за либанску Захру, као и за Белогроје, Зенит из Казања, Тјумењ, Искру из Одинцова, Локомотиву из Новосибирска и краснодарски Динамо из Русије.

Пре четири године, освојио је са Зенитом Лигу шампиона, а током каријере играо је са многим врхунским одбојкашима.

- Најбољи нападачи међу њима су Максим Михајлов, Вилфредо Леон, Сергеј Тетјухин и Дмитри Мусерски. Тетјухин је завршио каријеру, а Мусерски је сада у Јапану. Од техничара се издваја Вадим Камуцки. И он је из Белгорода, понекад се видимо - казао је Лесик.

Председник Пазараца Ервин Ћоровић оценио је да ће Лесик значајно унапредити квалитет игре и пожелео му добродошлицу.

- Иза нас је прилично буран део сезоне. Ангажовали смо искусног играча звучног имена и тако завршили прелазни рок. Приоритет је опстанак, а ако дође до сплета повољних околности можда се нађемо и у плеј-офу - навео је Ћоровић.