Српски репрезентативци у стрељаштву Зорана Аруновић и Дамир Микец проглашени су данас за најуспешније стрелце за 2018. годину, у избору Стрељачког савеза Србије.

Аруновићева и Микец су на значајним међународним такмичењима минуле године нанизали велики број појединачних одличја, али и медаља у миксу ваздушним пиштољем, наводи се у саопштењу Савеза.

Аруновићева се са сваког великог такмичења на коме је учествовала у 2018. вратила бар са једном медаљом. Она је успешну сезону крунисала титулом светског вицешампиона ваздушним пиштољем на Светском првенству у Чангвону, чиме је Србији донела прву квоту за Олимпијске игре у Токију 2020.

На првом великом такмичењу у 2018, на Европском првенству ваздушним оружјем у Ђеру, освојила је појединачно сребро и предводила Србију ка екипној бронзи ваздушним пиштољем. На турнирима Светског купа окитила се с два сребра и бронзом у појединачној конкуренцији, а на Медитеранским играма у Тарагони била је друга ваздушним пиштољем.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРБИЈА ДОМИНИРА ПОСЛЕ РАСПАДА ЈУГОСЛАВИЈЕ: Репрезентације са ових простора освојиле 107 медаља на ОИ, СП и ЕП

И Микец је на СП у Чангвону стигао до сребрне медаље малокалибарским пиштољем слободног избора, који није више у олимпијском програму, а био је најзаслужнији за друго место српске екипе у тој дисциплини. На ЕП у Ђеру је освојио екипно сребро ваздушним пиштољем. На Медитеранским играма окитио се златним одличјем за победу ваздушним пиштољем.

Аруновићева и Микец су заједно, као чланови микса ваздушним пиштољем, освојили четири одличја на европским и светским такмичењима у 2018. години.

За најуспешнијег тренера проглашена је Јелена Аруновић, селектор за пиштољ и тренер Зоране Аруновић.

На првом месту ранг листе клубова за 2018. је београдски Полицајац.

Најбољим појединцима и клубовима признања ће бити додељена на свечаности у другој половини јануара.