ОДБОЈКАШИЦА Србије Тијана Бошковић и најбољи тенисер света Новак Ђоковић су најуспешнији спортисти у 2018.години у традиционалној додели признања које организује Олимпијски комитет Србије. Занимљиво је да је Ђоковићу ово чак седмо признање које добија од ОКС, а Тијана Бошковић је прошле године била најуспешнија млада спортисткиња.

Председник ОКС Божидар Маљковић се осврнуо на успешну спортску годину.

- Наши спортисти су у 2018.години донели својој земљи чак десет медаља са Светских првенстава од чега четири титуле светских првака,два тениска Гренд слема и бројне медаље са Еропских првенстава. Ово је довољан разлог да верујемо у успешан наставак нашег пута ка Олимпијским играма у Токију - рекао је Маљковић.

ПРОЧИТАТЈЕ ЈОШ: ПОСЛЕ ВАЈДЕ И ФИЛ ГРИЧА: Амановић се вратио у Новаков тим

Олимпијски комитет Србије је доделио признања и најуспешнијем женском тиму, одбојкашицама Србије које су постале светске шампионке. Најуспешнији мушки тим је репрезентација у баскету 3 на 3 која је актуелни европски и вишеструки светски првак.

Најуспешнији тренер је селектор одбојкашица Зоран Терзић,а посебна признања су примили светске шампионке Ивана Шпановић и Јована Перковић,њихови тренери Горан Обрадовић и Роксанда Атанасов, као и Маријан Вајда тренер Новака Ђоковића.

Најбољи млади тим је млада кошаркашка репрезентација до 18 година,трофеј "Олимпијско срце Генерал Ђукић" је припао Јасни Шекарић.