Репрезентативац Србије у атлетици Елзан Бибић рекао је данас да га конкуренти попут Норвежанина Јакоба Ингебригтсена и Џејка Хејворда из Велике Британије инспиришу и да очекује висок пласман на Европском крос првенству у Тилбургу.

"Обојица су европски прваци, што ме додатно мотивише да остварим висок пласман. Такође, у мојој последњој јуниорској трци желим да дам све од себе и да се од узраста до 20 година опростим на најлепши начин", рекао је Бибић.

Он ће у недељу, 9. децембра од 11.05 наступити у холандском Тилбургу на деоници од 6.300 метара.

"Припреме су протекле како смо планирали тренер Рифат Зилкић и ја. Стаза у Тилбургу је мекана и тешка, а европски крос је специфичан јер увек неко може да изненади. Мислим да следи спора трка и да ће одлучити финиш, односно последњи километер", навео је Бибић.

Тренер Зилкић је открио да је Бибић успео да задржи форму, као и да је психички и физички потпуно спреман.

"Трећи пут је на европском кросу. На првом је стицао искуство, на други је отишао повређен, а сада имамо велике амбиције. Одлично смо се спремили, а на кросевима, уличним тркама и током завршних припрема у Улцињу задржали смо форму из септембра", оценио је Зилкић.

За трку јуниора пријављена су 103 атлетичара из 29 држава, а Бибић ће бити једини представник Србије.

"Европска атлетика је на званичном сајту објавила да је Бибић фаворит, уз Ингебригтсена и Хејворда. Јуниорски кросеви су увек интересантни и драматични до самог краја. Мислим да ће тако бити и сада, те да ће се Бибић у завршници борити за висок пласман", закључио је Зилкић.

Европско крос првенство у Тилбургу је 25. по реду, а свечано отварања заказано је за недељу од 10.30.