Амерички боксер Дионте Вајлдер одбранио је титулу светског шампиона у тешкој категорији, у WBC верзији, пошто је меч са Британцем Тајсоном Фјуријем у Лос Анђелесу завршио нерешеним резултатом.

Меч у Лос Анђелесу завршен је у 12 рунди, а судије су бодовале 115:111 за Вајлдера, 114:110 за Фјурија и 113:113.

Фјури је био бољи током већег дела меча, али је у прво био у нокдауну у деветој, а затим и у 12. рунди после чега је ипак успео да устане и приведе меч крају.

- Ми смо у страној земљи. Био сам на поду, али верујем да сам добио ову борбу. Показујем потпуни професионализам. Биће реванш 100 одсто. Ми смо два велика шампиона. Ја и овај човек овде смо два најбоља тешкаша на планети - рекао је Фјури.

Обојица су остали непоражени, Вајлдер има скор од 40 победа и једног ремија, а Фјури од 27 победа и једног ремија.

- Надам се да сам вас учинио поносним, након што сам скоро три године био ван ринга. Дошао сам овде и дао сам све од себе. Борио сам се са депресијом, анксиозношћу, размишљао сам и о самоубиству, али желео сам да покажем свету да је могуће. Био са на корак од самоубиства, али сам се вратио - рекао је Фјури.

Вајлдер је сачувао шампионски појас, а Фјури је остао незванични линеални шампион тешке категорије.

- Пружили смо све што смо имали. Ми смо најбољи на свету. Поштовање је узајамно. Када имаш двојицу ратника, добијеш сјајну борбу. Ми смо то доказали и спреман сам да
то поново урадим - рекао је Вајлдер.

Меч је привукао бројне холивудске звезде и спортисте у Стејплс центру, међу којима и глумца Чедвика Бозмана, фудбалера Златана Ибрахимовића и бившег кошаркаша Шекила О'Нила. Ту су били и боксери Генадиј Головкин и Мигел Гарсија.