ШОШТАР ЈОШ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ НА ЧЕЛУ ВК ПАРТИЗАН: Борићемо се да решимо проблеме и да опет играмо у Европи

С.К.

03. 11. 2018. у 21:30

Мука је била велика и у последње четири године, због чега су ме блиски људи питали да ли сам нормалан када сам прихватио да водим клуб и у наредном периоду. Али, овде је нека друга ствар, каже Шоштар

ШОШТАР ЈОШ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ НА ЧЕЛУ ВК ПАРТИЗАН: Борићемо се да решимо проблеме и да опет играмо у Европи

Александар Шоштар

АЛЕКСАНДАР Шоштар ниједног тренутка није помислио да дигне руке од свог Партизана. Легендарни ватерполиста и у наредне четири године биће на челу Управног одбора најтрофејнијег српског клуба, који последњих месеци преживљава најтеже дане у својој богатој историји. Црно-бели су у веома тешкој финансијској ситуацији, а на суду воде борбу са општином Вождовац око власништва базена на Бањици.

- Мука је била велика и у последње четири године, због чега су ме блиски људи питали да ли сам нормалан када сам прихватио да водим клуб и у наредном периоду. Али, овде је нека друга ствар. Већ сам рекао да је Партизан наш најтрофејнији клуб и да то није моја заслуга нити људи који су тренутно у клубу, него свих оних који су били у њему последњих 60 година. Зато је ово обавеза и дужност свих оних који по било којој основи осећају припадност црно-белима - истиче Шоштар.

Славни голман подвлачи да је у овој ситуацији нормално да настави да се бори за Партизан:

- На мени је да извучем из себе све оно најбоље како би се проблеми решили. Дугови јесу велики, али на нама је да покушамо да пребродимо ову ситуацију како бисмо ишли напред.

Шоштар подвлачи да клуб није ничије власништво и да ће радо препустити кормуло сваком ко сматра да може бољи од њега да ради.

- У овој ситуацији заиста је то велики изазов. Ту смо да се боримо, да истрајемо у свему ономе што радимо и да покушамо да на најбољи могући начин вратимо Партизан, што се тиче европског клупског ватерпола, тамо где је био. Ми последњих година освајамо домаће титуле, али то нас не задовољава, јер ми хоћемо да играмо у Европи и то је оно што одликује Партизан.

ИЛИЋ: БИЋЕМО ОПЕТ ЈАКИ

ЛЕГЕНДАРНИ капитен фудбалског клуба Партизан Саша Илић покушаће као члан Управног одбора да помогне ватерполистима:

- Одлучило је то што сам, као и сви људи овде, велики партизановац. Друго, ватерполо клуб је најтрофејнији спортски колектив у нашем спортском друштву. Желимо да Партизан вратимо тамо где заслужује - да осваја титуле у Србији и да поново игра значајну улогу у Европи. Ту је и борба око базена, која ће се, надам се, завршити на најбољи могући начин по ВК. Тешко јесте, али после кише долази сунце.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације