Српски боксери нижу медаље на међународној сцени

Novosti online

уторак, 16. 10. 2018. у 16:11

Српски боксери нижу медаље на међународној сцени

Фото: БСС

Генерација јуниора и претходна генерација кадета су будућност нашег бокса. Они могу да донесу злато на Играма 2024. године - рекао је Васиљевић

После само годину дана рада, реда и посвећености бокс у Србији већ бележи боље резултате. Доказ за то су медаље које су у протеклих 0 дана освојили репрезентативци Србије на међународној сцени.

Лед су пробили сениори на чувеном турниру у Минску, на једном од најјачих екс-СССР турнира, где су освојене две бронзе (Дамјан Грмуша и Никола Стевановић) и сребро које је припало нашем најбољем тешкашу Бладану Бабићу који је у финалу поражен од светског шампиона.

Права сензација у режији српских боксера стиже из руског града Анапа где је у току Првенство Европе за јуниоре. Наши бокс „орлићи” већ су обезбедили две бронзане медаље (Омер Бели Аметовић и Огњен Ђурђев), док ће се у финалним борбама за злато борити Шапчанин Семиз Пиња Аличић и Нишлијка Нина Стајковић.

Тренери и представници бокс савеза других земаља са великом пажњом су испратили партије наших боксера.

- Генерација јуниора и претходна генерација кадета управо су будућност српског бокса. То је генерација која може имати Олимпијског победника на Играма 2024. године у Паризу, што је веома реално ако будемо наставили овако да радимо уз овакве услове. Нисмо још завршили посао овде у Анапи, са задовољством и срећом можемо рећи да нас очекују јоš две веома тешке борбе, али слатке борбе јер се ради о мечевима у којима ćе се наши репрезентативци Пиња и Нина борити за злато. Имају тежак задатак и опасне противнике, али су спремни су свакога да победе, самим тим и да постану европски шампиони. Сачекаћемо мечеве, па нека бољи победе -– рекао је селектор Драган Васиљевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације