ТРИ сребра "упуцали" су српски стрелци током трећег дана Светског првенства у Чангвону. Зорана Аруновић се попела на други степеник постоља у гађању ваздушном пушком. Таквим подвигом обезбедила је пласман на ОИ у Токију, што је уједно прва виза Србије за то такмичење. Дамир Микец је освојио друго место МК пиштољем слободног избора (50 метара), а екипно сребро у овој дисциплини пригрлио је тим Србије у коме су, уз Микеца, гађали и Душко Петров и Димитрије Гргић.

- Фантастично финале, било је много драме, промена, могућности да будете и први и осми - причала је обузета позитивним емоцијама Зорана. - Изузетно сам срећна због успеха, посебно зато што сам била на ивици испадања после 10. серије. Остала су ми само два хица да покушам да се изборим за бољи пласман. На срећу, успела сам да се попнем на пето, четврто, треће и, на крају, друго место.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СП У СТРЕЉАШТВУ: Даме 12, мушкарци 11.

Дамир Микец је до медаље стигао у дисциплини која није олимпијска, али то не умањује његово задовољство и срећу.

- Ово је за мене веома драга дисциплина - истакао је Микец. - Али сада нема одмора и много славља. Идемо даље, на реду је ваздушни пиштољ, којим ће се "нишанити" и олимпијске квоте.

О успеху мушког тима причао је тренер Горан Микец:

- Наши стрелци МК пиштољем су, после прошлогодишње титуле првака Европе, сада потврдили реноме једне од најбољих екипа пиштољем на планети.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Аруновићева и Микец четврти у миксу ваздушним пиштољем на СП

Још боље резултате очекује у наставку такмичења:

- Два сребра су велики успех и одлична увертира пред такмичење ваздушним пиштољем, које је на програму 6. септембра и на коме ће се освајати квоте за ОИ у Токију. Дамир је успео да освоји медаљу која му је на протеклим првенствима измицала.

ПЛЕТИКОСИЋ ПРОШАО ДАЉЕ
ВАЗДУШНИМ пиштољем Бобана Величковић је заузела 22. место. У надметању МК пиштољем слободног избора, дебитант Душко Петров је стигао до 12. позиције, а Димитрије Гргић до 20.
Стеван Плетикосић је у елиминацијама МК пушком из лежећег става обезбедио пласман у данашње квалификације.