ДЕЦА БУДЕ ЖЕЉУ ЗА ИГРОМ: Александар Атанасијевић одмор провео радећи у свом кампу Плеј-волеј

С. Крстовић

недеља, 05. 08. 2018. у 20:33

ДЕЦА БУДЕ ЖЕЉУ ЗА ИГРОМ: Александар Атанасијевић одмор провео радећи у свом кампу Плеј-волеј

Александар Атанасијевић са учесницима кампа Фото: Инстаграм

Српски одбојкаш истакао је да за њега рад са децом представља задовољство. Драго ми је да неком од њих изађемо у сусрет, да поразговарамо, да виде да смо ми спортисти нормални људи - каже популарни Бата

АЛЕКСАНДАР Атанасијевић је имао клупску сезону за памћење. Са Перуђом је у Италији освојио триплу круну, али и одиграо 60 утакмица. Када се зна да је у Лиги нација пропустио само један викенд, онда је јасно колико му је пријао тронедељни одмор пред почетак припрема одбојкаша за СП од 9. до 30. септембра у Италији и Бугарској.

- Никад нисам имао тежу клупску сезону. Међутим, на крају када човек освоји трофеје на то не гледа као на неки напор, већ као задовољство. Селектор Грбић је за време Лиге нација имао разумевања, а сада после тронедељног одмора, на нама је да радимо и да се концентришемо на оно што се дешава на терену - каже Атанасијевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Петрић: Имамо репрезентацију за велика дела

Популарни Бата је одмор провео и радно, јер са Николом Росићем већ трећу годину води камп "Плеј-волеј".

- Постао је један од најпрестижнијих кампова, јер долази много деце из свих делова света. Велика ми је част што сам могао да радим са малишанима, на некин начин то и даље у мени буди жељу за игром. Лепо ми је са њима, јер нисам имао толико прилике да радим са мојим идолима, да се дружим. Драго ми је да неком од њих изађемо у сусрет, да поразговарамо, да виде да смо ми спортисти нормални људи, да смо ту за њих када им треба нешто.

Сада наше асове очекују далеко већи изазов, покушај повратка у сам светски врх. А у групи у Барију су им две велике препреке, Русија и САД.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Срећко Лисинац: Нико није непобедив!

- Американци су нас у последње време добијали. Руси су европски шампиони, победници Лиге нације, малтене непобедиви. Међутим, ми смо знали да их изненадимо, познајемо их са свих такмичења. Систем такмичења је исти као пре четири године у Пољској, бодови се преносе, што говори да уколико будемо играли константно добро од прве до последње утакмице можемо да се надамо полуфиналу, које је примарни циљ свих селекција.

Дворана у Барију била је пре неколико месеци срећна за Атанасијевића и Подрашчанина, који су са Перуђом освојили Куп Италије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Марко Подрашчанин: Постоље је увек циљ

- Лепо сам упознао дворану, на неки начин доживећу је као домаћи терен. Али, биће претешко. Срећни смо што учествујемо, имамо месец и по дана да се припремимо за шампионат. Надам се да ћемо исправити ствари које нису функционисале на Лиги нација. Верујем да ћемо да пружимо максимум и видећемо шта ће нам то донети - завршио је Атанасијевић.

ЈАКО ОД СТАРТА
СРБИЈА је у групи са САД, Русијом, Аустралијом, Камеруном и Тунисом. Прве четири селекције иду у другу фазу.
- Веома нам је важна прва утакмица са Американцима. Сигурно да морамо да победимо њих или Русе, због бодова који се преносе. Зато је битно да кренемо добро, јер би нам победа над САД донела и самопуздање, које нам је недостајало на Ф6 Лиге нација у Лилу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације