Хрватски медији, за разлику од ватерполиста који су признали да је Србија заслужено славила за пласман у финале Европског првенства, преносе да су судије и груба игра противника одлучили победника великог дуела у Барселони.

Портал "Индекс" доноси наслов "Србија у сјајној утакмици срушила Хрватску за финале ЕП", а у тексту наводи да је екипа Дејана Савића прекинула лош низ од три пораза од великог ривала, који "није могао да се прилагоди судијском критеријуму".

- Превише је било нервозе, ударања испод и изнад воде, чудних судијских одлука. Превише је било свега што није ватерполо. У тој тучи боље се снашла Србија, а Хрватску је коштала ужасна игра са играчем више (14/3) - пише "Индекс".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРБИЈА ЈАЧА ОД НЕРВОЗНЕ ХРВАТСКЕ И СУДИЈА: "Делфини" се боре за четврто узастопно злато на ЕП!

"Јутарњи лист" је меч описао као "ретко виђени рат у базену" и да је Хрватска изгубила највећу битку у Барселони, уз "једну од најпрљавијих игара Србије икада".

Ударање песницом Лорена Фатовића у главу Филипа Филиповића, "Вечерњи лист" оправдава тиме да су хрватски ватерполисти насели на провокације, што се хрватској репрезентацији дешава други пут против Србије - Никша Добуд такође ударио Филиповића пре шест година.

Занимљив наслов доноси "Слободна Далмација" - "Играч више нам је мањак, Срби у финалу", док "24сата" признаје да "није ишло Хрватској и да Србија није имала милости за све грешке".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФИЛИПОВИЋ О УДАРЦУ ФАТОВИЋА: Ако ја лажем, не лаже снимак (ВИДЕО)

За разлику од појединих тамошњих медија, репрезентативци Хрватске Андро Бушље и Хави Гарсија признали су да је Србија заслужено победила и да је, поредећи са Црном Гором, озбиљнији ривал и да зна да чува предност.

Србија се сутра од 22 сата састаје са Шпанијом у борби за одбрану злата, док Хрватска и Италија играју за бронзу од 20.30.