Спремни смо да организујемо најбоље игре икада, изјавила је данас председница Владе Ана Брнабић у разговору са председником и генералним секратаром Европске универзитетске спортске асоцијације, Адамом Рочеком и Матјажом Печовником.

На састанку посвећеном организацији Европских универзитетских игара у Београду (ЕУИ) 2020, премијерка Брнабић и министар омладине и спорта Вања Удовичић истакли су да ће Србија и Београд бити одлични домаћини за више од 60.000 студената, учесника игара и њихових тимова.

"Спремни смо да организујемо најбоље игре икада", рекла је премијерка Брнабић, која је и председница Организационог комитета ЕУИ 2020, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Рочек и Матјаж су указали да су веома заинтересовани да присуствују првој седници Организационог комитета ЕУИ 2020, која би требало да буде одржана овог месеца у Београду.

Прочитајте још - Универзијада: Ново злато за српске теквондоискиње


Србији је припала част да организује игре с обзиром да је у последњих неколико година била домаћин бројних великих међународних такмичења, за чију организацију је добила похвале међународне заједнице у којима се неретко истицала као пример добре праксе у том пољу.

Једна од тема разговора били су планови и будући кораци у организацији ЕУИ 2020 и у том контексту Рочек и Матјаж су истакли да се надају сусрету са српском делегацијом на Генералној скупштини ЕУИ 2020 у Мадриду од 12. до 15. априла, наведено је у саопштењу.