СРБИЈИ ШЕСТ МЕДАЉА: Сјајан успех наших стонотенисера са инвалидитетом на Светском купу у Италији

С.Бајић

среда, 21. 03. 2018. у 10:54

СРБИЈИ ШЕСТ МЕДАЉА: Сјајан успех наших стонотенисера са инвалидитетом на Светском купу у Италији

Репрезентација Србије у Лињану Фото: СТСОСИ

Наши мајстори целолуидне лоптице јуче су се из Лињана вратили у Нови Сад са такмичења у екипној и појединачној конкуренцији на којем су освојили чак шест медаља, две златне и четири сребрне

РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ Србије у стоном тенису за особе са инвалидитетом, чланови новосадског клуба Спин, забележили су сјајан успех на Светском купу у Италији где се од 14. до 19. марта такмичило 190 спортиста из 27 земаља. Наши мајстори целолуидне лоптице јуче су се из Лињана вратили у Нови Сад са такмичења у екипној и појединачној конкуренцији на којем су освојили чак шест медаља, две златне и четири сребрне.

Борислава Перић- Ранковић и Нада Матић су у екипној конкуренцији у класи Т 4- 5, освојиле златну медаљу победом над селекцијом Немачке у финалу 2:1. Без премца, такође, била је и српска мушка репрезентација у класи Т- 3, Младен Ћирић и Синиша Брадашевић, који су у финалу победили репрезентацију Француске 2:1 и окитили се најсјајнијим одличјем.

Сребрну медаљу освојила је наша мушка селекција у класи Т 4- 5 Митар Паликућа и Дарко Бабић, јер је у финалу и поред победе Паликуће над светским шампионом Баусом, изгубила меч од селекције Немачке 1:2.

У појединачном делу Светског Купа у Лињану Србија је освојила три сребрене медаље. Борислава је у класи Т 4- 5 , у финалу изгубила у борби за злато од Немице Сандре Миколашек 2:3. Друго место освојила је и Сања Мијатовић у класи Т- 3 јер се због боље сет разлике испред ње пласирала Италијанка, Микела Брунели. Сребрна медаља припала је и Паликући у класи Т- 5, који је у финалном дуелу изгубио од Немца Бауса 1:3. У четвртину финала су се у појединачној конкуренцији од наших такмичара пласирали Нада Матић, Синиша Брадашевић и Дарко Бабић.

СЕЛЕКТОР ЗАДОВОЉАН

- Учинак је добар, с обзиром на то да је Светски куп у Лињану први турнир ове године. Постигнути резултати су мање- више очекивани а уочени су и поједини недостаци које је потребно отклонити до нареднох наступа на међународној сцени.Предстоји нам учешће на Светском купу у Братислави и у Лашком- каже Златко Кеслер, селектор и тренер репрезентације Србије уз којег су у Италији наш национални тим водили и тренери, Лазар Куртеш, Иван Такач и Илија Ђурашиновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације