МЕЧ одлуке у Подгорици. Ватерполисти су од јуче у главном граду Црне Горе, јер желе што боље да се припреме за сутрашњи (18.00) дуел петог кола групе А Светске лиге са "ајкулама". Улог је велики - пласман на финални турнир, а подмлађена селекција Србије може да изгуби и са два гола разлике, јер је у Нишу славила са 7:4.

- Очекујем узбуђења већ од самог старта утакмице. Јесмо подмлађени, али мислим да смо и у овом саставу квалитетнији од Црногораца. Искрено, мислим да можемо да их победимо - каже Виктор Рашовић.

Селектор Дејан Савић је одавно најавио да ће у Светској лиги играти с подмлађеним саставом. Браниоце титуле предводиће Стефан Митровић, Мандић, Јакшић, Ранђеловић, браћа Рашовић... Тим ће са клупе, по ранијем договору, да води помоћник Урош Стевановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФИЛИПОВ 250. ГОЛ: Јубилеј капитена Србије у Лиги шампиона

- Колико год да смо млади, имамо довољно искуства за овакве утакмице. Њихов највећи адут је Александар Ивовић, с којим су 50 одсто јачи. Знам да ће све учинити да нас победе, али верујем да имамо снаге да им се одупремо - подвлачи млађи Рашовић (на слици).

Нажалост, Немањи Убовићу центру Србије и ОСЦ је прекјуче у мечу мађарског првенства против БВСЦ прст напукао на три места тако да му следи пауза. Уместо њега шансу ће добити Тохољ, који ће бити у пару са Лазићем.

Црногорце 20. априла очекује гостовање у Румунији. Табела: Србија 9, Црна Гора 3, Румунија 0 бодова.