МОК: ЗОИ неће бити продужене упркос одлагањима појединих такмичења

Бета

12. 02. 2018. у 14:07

Има много времена. Током такмичења постоје и резервни термини. У овој фази, питања о продужењу су прерано постављена - рекао је портпарол МОК-а Марк Адамс

МОК: ЗОИ неће бити продужене упркос одлагањима појединих такмичења

Илустрација Фото: Бета/AP Photo/Michael Probst

Портпарол Међународног олимпијског комитета (МОК) Марк Адамс рекао је данас да Зимске олимпијске игре у Пјонгчангу неће бити продужене.

Због лоших временских услова, пре свега јаког ветра, организатори су одложили и променили термине појединих такмичења, због чега су постављана питања о могућем продужењу Игара.

"Има много времена. Током такмичења постоје и резервни термини. У овој фази, та питања су прерано постављена", рекао је Адамс.

Због јаког ветра нису почела такмичења у алпском скијању, а Игре се завршавају 25. фебруара.

Адамс је рекао да су одлагања типична за алпско скијање и да МОК никада "не би донео одлуку која би такмичаре довела у опасност".

Током данашњег такмичења у сноуборду у дисциплини слоупстајл такмичари су имали проблема са јаким ветром, због чега нису одржане квалификације и трећа серија.

Према прогнози, очекује се да ће се крајем недеље поправити временске прилике, да ће ветар ослабити и да ће температура бити виша.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације