Светска лига: Ватерполисти Србије у групи са Румунијом и Црном Гором

С. К.

среда, 18. 10. 2017. у 12:51

Светска лига: Ватерполисти Србије у групи са Румунијом и Црном Гором

Дејан Савић са ватерполистима Србије фото: Szilard Koszticsak/MTI via AP

Из Европе ће учестовати укупно девет селекција, а у Б групи су Хрватска, Немачка и Русија, а у Ц групи Мађарска, Шпанија и Холандија

ДЕЛФИНИ одбрану злата у Светској лиги почињу 14. новембра у Румунији. Ватерполисти су данас сазнали да ће у групи А играти и са Црногорцима, које ће угостити 12. децембра.

Изабраници Дејана Савића дочекаће 13. фебруара идуће године Румуне, а тачку на мечеве у групи ставиће 20. марта у Црној Гори. Подсетимо, наши су од 2013. пет пута узастопно освојили пехар, укупно 11. Победнику припада чек од 100.000 долара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ватерполисти Звезде гостују Сабадељу: Црвено-бели за елиту

Иначе, само девет селекција из Европе се пријавило за Светску лигу. У групи Б су: Хрватска, Немачка и Русија, а у Ц су: Мађарска, Шпанија и Холандија.

После паузе вратили су се Мађари, а од репрезентација која су се такмичиле прошле године неће учествовати: Италија, Грчка, Француска и Грузија.

Подсетимо ЛЕН је покренула ново такмичење за репрезентације, Еврокуп. Срби су у групи Б у Хрватској, где ће од 15. до 18. фебруара да одмере снаге и са Грчком и Холандијом, док је Турска одустала. У групи А су: Мађарска, Шпанија, Француска, Румунија и Грузија, а у Б: Италија, Црна Гора, Русија и Немачка. Финални турнир осморице је од 5. до 8. априла, а победнику припада 20.000 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације