Бронза за Милицу Старовић на СП

С.О.

27. 08. 2017. у 11:38

Милица је у кајак једноседу заузела трећу позицију и тако донела ново одличје Србији на такмичењу у Чешкој

Бронза за Милицу Старовић на СП

Милица Старовић Фото: КСС

МИЛИЦА Старовић је донела Србији и трећу медаљу са Светског првенства у кајаку, одржаном у чешким Рашицама. Наша спринтерка је у финалу једноседа на циљ стигла у времену 39,564 секунде, исто као и Словенка Шпела Пономаренко Јанић, па су, после судијског већања, обе на крају стале на постоље за бронзано одличје. Злато је припало Лиси Карингтон са Новог Зеланда (38,433), а сребро Данкињи Еми Астранд Јоргенсен (38,996).

Пре Милице, у суботу златну медаљу за Србију на СП у Чешкој освојили су Марко Томићевић и Миленко Зорић на 1.000 метара у двоседу, а Небојша Грујић и Марко Новаковић бронзу у двоседу на 200 метара.

данас је Кристина Бедеч, у дисциплини кајак једносед на пет километара, освојила четврто место, у конкуренцији 26 такмичарки, у времену од 23.44,420 минута. Марко Драгосављевић је у К1 на 200 метара био шести у финалу (34,733). Женски четворосед, у саставу, Николина Молдован, Милица Старовић, Кристина Бедеч, Оливера Молдован, такмичење је окончао на седмом месту у А финалу, са временом 1.34,431, док је мушкој конкуренцији К-4: Дејан Пајић, Ервин Холперт, Стефан Векић и Владимир Торубаров, заузео шесту позицију у времену од 1:19.666.

ЧЕСТИТКЕ

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић честитао је Милици Старовић освајање бронзане медаље у Рачицама.
- Искрене честитке Милици Старовић за освојену бронзу на СП, уз велику жељу да на наредним такмичењима оствари још боље резултате - наводи се у честитки председника Вучића.
Честитке су упутили и премијер Владе Ана Брнабић, као и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације