ОДБОЈКАШИЦЕ Србије међу најбоља четири тима Ф6 Гран-прија стижу са звањем најбоље екипе групе К. Изабранице Зорана Терзића су овериле прву позицију тријумфом против Италије 3:1 (25:18, 25:19, 16:25, 27:25) после 111 минута игре, па ће се сутра од 9.00 са Бразилкама борити за пласман у финале.

Иако се наш тренер одлучио за комбиновану поставу, то се није осетило на старту сусрета. Док су Италијанке постале свесне где се налазе, већ је разлика била двоцифрена - 17:7. Није наш тим деловао као да се помирио са пласманом међу најбоља четири, већ је желео и што бољу позицију пред одлучујуће мечеве.

Дошле су Српкиње супериорно до предности 2:0 у сетовима, али су поново дозволиле ривалу да се врати у живот, баш као и против САД у првом колу. Међутим, овог пута нису решавале питање победника у тај-брејку, већ су добрим потезима у завршници четвртог сета ставиле тачку на меч.

Изнервирала је наше девојке једна одлука судије, али су успеле да остану прибране у кључним моментима. Када се лопта одбила од руке Јоване Стевановић у противнички део терена, било је јасно да је Србији додељен лакши противник у полуфиналу.

- Кад се победи Италија која на овом такмичењу игра заиста добро морамо да будемо задовољни, с једне стране. С друге, опет се десило да неки део утакмице играмо веома добро, а онда се деси велики пад, па онда опет мало боље - рекао је селектор Терзић.

Један од разлога је што на терену није била стандардна постава.

- Направљен је велики број измена. Практично смо све играче пустили да осете терен. Надам се да ћемо у полуфиналу одиграти једну праву утакмицу и показати нашу најбољу одбојку.

Нерешива енигма за Италију у постави Србије била је Стефана Вељковић, која је оптимиста пред најбитније дуеле.

- Спремне смо за даље такмичење, срећна сам што смо по мом мишљењу дале наш максимум. Идемо у нове победе и окрећемо се наредном мечу који неће бити ни мало лак.

Либеро Теодора Пушић је задовољна због још једног уписаног тријумфа.

- Мислим да је најбитније то што смо и ову групу завршиле на првом месту, баш као што смо то радиле сваког претходног викенда - закључила је Пушићева.

ХРАБРО ДО ФИНАЛА
ПОВЕРЕЊЕ селектора је на прави начин искористила млада Бојана Миленковић, која је сјајним сервисима донела преокрет у финишу меча.
- Ова утакмица нам је била веома битна, да бисмо доказале себи да можемо. Играле смо за нас и све се завршило како треба. У полуфиналу морамо да играмо храбро и јако, с много жеље и мотива. Сигурна сам да то имамо.