ГРБИЋ ОБЈАВИО СПИСАК: Познат састав који ће бранити титулу у Светској лиги

С. К.

06. 05. 2017. у 14:10

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић саопштио на којих 18 играча ће рачунати у Светској лиги. Одмор за Росића и Станковића

ГРБИЋ ОБЈАВИО СПИСАК: Познат састав који ће бранити титулу у Светској лиги

Никола Грбић Фото: М. Вукадиновић

КАПИТЕН Драган Станковић и либеро Никола Росић неће играти у Светској лиги. То је одлучио селектор одбојкаша Никола Грбић, наглашавајући да на трофејни тандем и даље рачуна.

- Дао сам им одмор - објашњава свој потез кормилар "орлова".

Обојица ће, ипак, конкурисати за тим, који ће играти на квалификационом турниру за СП 2018. у Бугарској и Италији, који се одржава од 24. до 28. маја у Загребу.

- Нама је приоритет пласман на СП и у хрватској престоници морамо да играмо у најјачем саставу - подвлачи Грбић.

Наши бране злато у Светској лиги, а за место међу 12 конкурисаће: Никола Јововић, Алекса Брђовић, Максим Буцуљевић (техничари), Александар Атанасијевић, Дражен Лубурић, Александар Благојевић (коректори), Невен Мајсторовић, Горан Шкундрић (либера), Марко Подрашчанин, Срећко Лисинац, Петар Крсмановић, Александар Околић, Стеван Симић (блокери), Урош Ковачевић, Марко Ивовић, Немања Петрић, Милан Катић и Миран Кујунџић (примачи).

"Орлови" у комерцијалном такмичењу стартују у Новом Саду, где ће се од 2. до 4. јуна у Б групи састати са САД, Белгијом и Канадом. Другог викенда, 9. до 11, у Техерану играју са Аргентином, Ираном и Белгијом, а трећег, од 16. до 18. јуна, у Кордоби са Аргентином, Бугарском и Бразилом.

Финални турнир је од 4. до 8. јула у Куртиби (Бразил).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације