Гоцић и Никић: Злато у Рију, па опроштај у Београду, шта спортиста више да пожели

Novosti online

понедељак, 19. 12. 2016. у 11:49

Гоцић и Никић: Злато у Рију, па опроштај у Београду, шта спортиста више да пожели

Гоцић и Никић Фото: ВСС

Први одлазимо из генерације која је направила невероватну доминацију - каже Слободан. Узбуђен сам, драго ми је што се све ово организује - прича Живко

Чим заврше клупске обавезе Живко Гоцић и Слободан Никић ће све мисли усредсредити на Дане ватерполо шампиона, на спектакл 23. децембра. Тада ће се последњи пут појавити са капицом Србије у мечу са Тимом света. Није то утакмица за трофеј, изостаће онај такмичарски притисак присутан када се у базену нађу играчи највише класе.

Ипак Жиле и Боба ће имати свој притисак. Дошло је време за званичан растанак од најдраже екипе, од репрезентације којој су поклонили 14 – 15 година. Ко се сада сећа оне 2002. када их је Ненад Манојловић полако припремао за највећа искушења. Од тада Гоцић 362 утакмице, 207 голова и 26 медаља, Никић 355 мечева, 354 гола и рекордних 29 најтрофејнијих одличја.

Овога пута ће се сами носити са својим притиском, пред сигурно 2000 поштовалаца на базену Ташмајдан, са уважавањем свих присутних у обе репрезентације.

- Није баш свеједно. Осећам узбуђење и наравно да ми је драго што се све ово организује. Биће ту и за Бобана и за мене најдражи људи, пријатељи из ватерпола, сигурно дан за памћење, догађај за читав живот – прича Живко Гоцић капитен репрезентације.

Слободан Никић се надовезује:

- Зову ме са свих страна питају за утакмицу. Имам трему. У Београд долазимо у четвртак и спремљен нам је читав програм. Још када чујем ко ће све да буде на базену...

Гоцић и Никић су међу великане светског ватерпола ушли не само по сјајном резултатима. Ту им је место по људским квалитетима, по односу према спорту којим се баве, по понашању, скромности … Узор су многима.

- Није ми баш својствено да себе сврставам међу неке величине. Драго ми је међутим да са свих страна чујем да је организацијом овог догађаја направљен прави потез и да смо то са једне стране Бобан и ја, а са друге и комплетна репрезентација заслужили. Моји другари из Мађарске су одмах прихватили позив, а мислим да су Габор Киш и Денеш Варга узбуђени скоро колико и ја.

У Тиму света квартет Мађара Денеш и Даниел Варга, Мадараш, Габор Киш, тројица Хрвата тренер Кобешћак, Обрадовић и Лончар, Словак Симан, Шпанац Молина… Набрајамо, јер дан после утакмице је Бадњи дан за католике, али њихов изостанак са ове утакмице није долазио у обзир.

- Сви нам говоре да овако нешто заслужујемо. Први одлазимо из генерације која је направила невероватну доминацију. Сећам се да је савез пре осам – девет година завршио са организацијом Дана ватерпола. Драго ми је што се сада обнавља на овакав начин и волео бих да и наредних година савез организује свој дан јер смо то заслужили, а уједно представља промоцију и Србије и српског спорта, ватерпола посебно – сматра Никић.

Гоцић је изузетно цењен у Мађарској. Пре тога је играо и у Русији и Италији. Никић је играо у Италији, Грчкој, Турској и сада у Мађарској. Обојица деца Партизана и Бањице.

- Дуго смо у ватерполу. Много урадили. Али, да ми је неко пре годину дана рекао да ће ми 2016. бити оваква… Оно сјајно Европско првенство у Београду, па коначно злато у Рију и овакав опроштај. Шта спортиста може још да пожели – прича Гоцић.

Никић зна да ће емоције чинити своје:

- Трудим се да не размишљам о томе. Неће нам бити лако, мислим да тако нешто сваки спортиста пожели. Ово је прилика да се кроз опроштај нама ода признање и комплетној екипи која је остварила врхунске резултате. Ми смо само били њен део.

На проглашењу у Рију, свестан да је дошао крај игрању у репрезентацији, Гоцић није могао да задржи сузе:

- Ха, ха…ко зна како ће бити у петак. Да ће емоције радити више је него јасно. И не само код мене и Бобана.

Нема сумње да ће сви други уживати на Ташмајдану. Најузбудјенији ће бити лепше половине Светлана Гоцић и Тиана Никић и деца Живков син Богдан и Бобанова деца Ина и Матија.

- Ништа, фрка је ту…Спремићемо се…Као за финале – заједнички је став уз додатак – Драго нам је да ће бити присутна врхунска имена у Тиму света. Ватерполо није толико велики спорт. Сви се знамо, сви смо другари, породица. Тако да ће ово бити велико породично славље.

Никић је на крају поручио:

- Нисам веровао да ће све бити овако. Знамо да је Југослав Васовић највише ту повукао, организација је све то подржала. Хајде онда да уживамо.

Улазнице за меч између Србије и Тима света могу се купити на свим продајним местима Евентима по цени од 300 динара. Сав приход од продаје карата намењен је у хуманитарне сврхе за помоћ петогодишњем Андреју Петровићу који болује од церебралне парализе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације