Грбић на Конгресу ЦЕВ: ОСС је против пријема такозваног Косова у ФИВБ!

С. К.

12. 11. 2016. у 12:35

Владимир Грбић као први потпредседник ОСС и делегат ОСС на Конгресу у Луксембургу исправио одлуку Ненада Голијанина са претходног Конгреса

Грбић на Конгресу ЦЕВ: ОСС је против пријема такозваног Косова у ФИВБ!

Владимир Грбић

ОДБОЈКАШКИ савез Србије никако не може да прихвати да такозвана држава Косово буде пуноправни члан Светске федерације (ФИВБ). Став трофејне организације саопштио је данас на Конгресу Европске конфедерација (ЦЕВ) у Луксембургу први потпредседник и делегат ОСС Владимир Грбић.

Легендарни одбојкаш се за реч јавио пошто је модератор 37. Конгреса ЦЕВ рекао да ЦЕВ има 56 чланица, после пријема такозване државе Косово у ФИВБ. Он је председницима ЦЕВ и ФИВБ, Александру Боричићу и др Арију Граси, као и делегатима нагласио да је ОСС против такве одлуке Светске федерације на основу које је према правилима такозвана држава Косово аутоматски постала члан и европске конфедерације.

- Председниче Боричићу, председниче Граса, поштовани делегати, даме и господо. У складу са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 и саветодавном мишљењу Међународног суда правде о косовској декларацији о независности, дужност ми је да вас, у својству представника Одбојкашког савеза Србије, обавестим о ставу Владе Републике Србије која се противи признавању такозване Републике Косово. Сагласно томе, Одбојкашки савез Србије је против пријема Одбојкашког савеза такозване Републике Косова, као пуноправног члана ФИВБ - обратио се на српском језику Владимир Грбић.

Подсетимо, на Конгресу ФИВБ, 5. октобра у Буенос Ајресу тадашњи председник Ненад Голијанин био је уздржан приликом гласања о пријему такозване државе Косово у ФИВБ. Неколико дана касније сазнало се за тај његов, лични став, који је узнемирио одбојкашку и спортску јавност у Србији. Зато је на ванредној Скупштини, 25. октобра, Голијанин смењен са места првог човека трофејне организације.

ГРБИЋ ИЛИ ГАЈИЋ
У НЕДЕЉУ, 27. новембра у Београду одржаће се изборна Скупштина на којој ће бити изабран нови председник ОСС. Досада су своје кандидатуре потврдили Владимир Грбић и некадашњи селектор Југославије Зоран Гајић. Кандидатуре се могу предати до 23. новембра у поноћ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Jasmina

12.11.2016. 14:42

Хвала, Владимире Велики! Какав си играч био, такав си и човек! Људина!

Živorad

12.11.2016. 14:50

Bilo bi lepo kada bi Golijanin objavio koliko je dobio para za njegovo suzdržavanje na Kongresu.

iz glave

14.11.2016. 15:28

сваки Србин који КиМ сматра окупираном територијем и то јавно каже и залаже се за њено ослобођење нема окупирану, већ слободну и праведну свест