НИ сами рукометаши нису имали јасну слику шта све могу. Грубу скицу коју им је нацртао Јовица Цветковић уочи старта квалификација за ЕП, Петар Ненадић је у Гдањску претворио у тродимензионалну презентацију неке нове игре Србије.

Вртели су се његови голови на видео-биму "Ерго арене", Нису "орлови" изненадили само 10.000 Пољака, већ и сами себе. И целу Србију, коју је велика победа 37:32 обрадовала више него дуел судије Мажића и Ибрахимовића...

- Толико ствари се врти на ТВ, срамота је да један државни тим није испред Манчестера, разних емисија, серија... Све и да смо најгори, да нисмо у Гдањску остварили једну од највећих победа у последњих неколико година, ваљда смо заслужили да нас национална телевизија преноси. Па, окупљамо се три пута годишње, зар је то превише мечева - пита се Ненадић.

БЕЛОРУСИ СЛЕДЕЋИ РУКОМЕТАШИ Србије у недељу (17.00) у Нишу играју меч другог кола против Белорусије, која је на старту поражена од Румуније. На ЕП у Хрватској 2018. ће се пласирати две најбоље екипе, а квалификације трају до јуна.

У погрешном моменту је јавни сервис дигао руке од рукометаша, а у правом се на клупу Србије вратио један искусни учитељ. Спој Цветковићевог лукавства и форме вође берлинских "лисица" покренуо је моторе нашег тима који играчи нису ни знали да имају.

- Ја тако играм већ две године у Берлину, само навијачи немају много прилика да виде то на телевизији - кроз осмех додаје популарни Петар Пан. - Не бежим од улоге лидера, никада нисам имао проблем да преузмем одговорност.

Једини проблем који Ненадић истиче односи се не само на њега, него на већину вршњака из репрезентације.

- Ова генерација је добила шансу тек у јануару, на ЕП у Пољској. А сви смо већ ушли у тридесете. Тек сада се види какав је квалитет и потенцијал имала група момака рођена 1984, 1986, 1988...

Када је Љубомир Врањеш на кратко преузео "орлове" и зачас их увео у димензију модерног рукомета, рекао је: "Ти момци знају да играју брзо, само неко мора да им каже где да трче". Реч је добио Јовица Цветковић. И одмах је испунио обећање да се наш тим неће враћати старомодним тактикама.

- Цвеле има харизму, искуство, зна како са нама. Пре меча нас је питао: "Момци, хоћемо ли да добијемо ово или шта?" Имали смо ненормалну енергију. Још сам под утиском тог адреналина. Одлично смо одиграли у свим правцима. Од одбране, преко контре, до напада.

Укратко - као у клубовима.

- Кад један Растко Стојковић у 35. години, на заласку богате каријере, проналази мотивацију да и даље игра, из чисте љубави према Србији, онда шта ми остали да причамо. Лепо му је међу нама, осећа се подмлађено, а ту енергију морамо да задржимо до краја квалификација - закључио је Петар Ненадић.

РАСТКО: БОЉИ СТАТУС РУКОМЕТА

РАСТКО Стојковић није промашивао на црти и сјајно је сарађивао са Ненадићем:

- Позитивно сам изненађен оним што смо приказали на терену. Направили смо корак напред, а ова победа може да доведе до бољег статуса рукомета у земљи. Волео бих да и наше утакмице гледа 10.000 људи као што је то случај у Пољској - рекао је искусни пивотмен.