О НАМЕРИ Миграна Арутуњана да у суду у Лозани тражи арбитражу финалног меча и пораза од Давора Штефанека на Олимпијским игарама у Рију, сазнали смо из медија, а како нас нико из Јерменске рвачке федерације није о томе обавестио, немамо шта да коментаришемо, сем да ко губи има право да се љути - изјавио је за "Новости" Жељко Трајковић, председник Рвачког савеза Србије.

Први човек српског рвања, потом објашњава:

- Јерменску рвачку федерацију изузетно ценимо и поштујемо, што су Бразилци у фудбалу, то је Јерменија у рвању, али мислим да овога пута нису оштећени и да нема никаквог основа за жалбу. То је био један квалитетан, тактички меч равноправних противника, који су притом и исти типови такмичара. Завршен је резултатом 1:1, и шта би било да је било другачије - онда бисмо се ми жалили. Јермени, наравно, имају право да ураде шта мисле да треба. Можда су најаве да ће се обратити Суду њихов начин да се оправдају што у овој категорији нису освојили злато, које су толико најављивали.

Трајковић је још једном честитао Штефанеку на освојеној златној медаљи и сјајним партијама током Олимпијских игара.

- Давор је заслужио злато. У свакој борби је бриљирао, победио је првака света Немца Штеблера, заслужено дошао до финала и освојио злато - подсећа Трајковић. - Зато о поништавању меча и одузимању медаље нема говора!

ГЕВОРГИЈАН: МИ СМО ПОБЕДИЛИ

ЈЕРМЕНИ су незадовољни одлукама судија у финишу борбе, када су, при вођству Арутуњана 1:0, због пасивности доделили поен Штефанеку, који је донео злато српском рвачу.

- Одузели су нам победу и златну медаљу на врло неморалан начин. Сада радимо све да је вратимо, уложили смо жалбу и чекамо резултате. Послали смо релевантне документе и видео-записе и сада се обрађују. Учинићемо све да вратимо златну медаљу - рекао је Самвел Геворгијан, тренер Арутуњана за локални "Спорт".