Андера Арсовић, стрелац Партизана, освојила је шампионску титулу ваздушном пушком трећег дана Првенства Европе у Ђеру у Мађарској са 207,7 кругова претекавши Малин Вестерхајм из Норвешке и Петру Лустенбергер из Швајцарске!

Ово је друга златна медаља Анедрее Арсовић на Шампионатима Европе ваздушном пушком после 2010. Има и сребро 2014. и бронзу 2012. Уједно, ово је трећа медаља за српско стрељаштво на овом шампионату и друга златна.

Шампион Европе другог дана постала је женска јунирска репрезентација ваздушном пушком (Милица Бабић, Сања Вукашиновић и Марија Колеревић), док су екипну бронзу трећег дана освојили сениори пиштољем Дамир Микец, Душко Петров и Димитрије Гргић.

- Било је ово тешко финале, па је било важно да добро почнем што ми је и помогло да, како је плеј оф одмицао, постанем све смиренија. Тренинг у последња три месеца са тренером Драганом Доневићем и уз подршку чланова сручног тима, дао је резултате. Цела ова године је важана због Олимијских игара а ово првенство је за мене било једна од најважнијих станица на олимпијској рути и због тога ми је било важано да се добро заврши. Успела сам да победим саму себе и то ми је посебно драго...

У целом финалу имала је Андреа само два хица испод десет: 9,8 и 9,9 и стално је била међу прве три. Завршила је такмичење максималаним хицем од 10,9, скинула штитник са главе и бацила га на земљу а затим подигла обе руке!

- Тај хитац нећу ни да кометаришем, све што се накупило у току финала „испразнила“ сам у њему – додала је Арсовићева.- Имала сам само 0,3 круга предности пред ту 20. „златну дијаболу“ и нисам смела да погрешим.

Тренери финалиста обично седе у првом реду на посебним местима иза ватрене линије за време финала, али узалуд су тражили Драгана Доневића тренера Андрее Арсовић. „Сакрио“ се у бочни, други ред и, како је после рекао, био је то договор да јој, ако затреба, нешто и „суфлира“.

- Фантастично је завршила меч, мајсторски! Имала је она у финалима 10,9 али никада у последњем хицу. Била је то награда и публици...

Од осам финалисткиња, четири су се бориле за три олимпијске визе. Освојиле су Мађарица Мишколци, Хрватица Перец и Швајцаркиња Лустенбергер. Без визе је остала је млада Жива Дворшак из Словеније.