СУДАР титана. Одбојкаши ће вечерас (20.30) у Берлину у првом колу групе А европског квалификационог турнира укрстити копља са светским првацима Пољацима. "Орлове" сутра (18.00) очекује дуел с Немачком, а у петак (14.00) са Белгијом.

Прве две екипе избориће полуфинале, где ће их у суботу чекати најуспешније из групе Б: Русија, Француска, Бугарска и Финска. У недељу победник вади бразилску визу, а други и трећи добијају последњу шансу на светским квалификацијама у Јапану.

- Очекује нас веома тежак меч са Пољацима. Они су светски шампиони, имају одличне играче, а на сваком турниру промовишу неког новог аса који им својим квалитетом подиже ниво игре. Очекујем њихов агресивни приступ утакмици и мислим да ће наша сталоженост, а и агресивност, бити добар рецепт. Сматрам да ће на турниру пресудити морални квалитети екипе, а за нас је најбољи начин да победом уђемо у ову авантуру - наглашава селектор Никола Грбић.

Идеолог игре "орлова" Никола Јововић је пре пута подвукао да је свака утакмица на турниру финална. И јуче је размишљао на исти начин:

- Без обзира на неке потешкоће које су нас пратиле протеклих дана, даћемо све од себе. Најбитније је да смо у главама спремни, да је тако и да нас не занима ништа друго. Мислимо сада само на Пољску, и тако морамо да идемо из утакмице у утакмицу. Они су фаворити, што нам на неки начин и одговара. Добили смо последњи дуел у Светској лиги са 3:2, али како је пресудила једна лопта, могли су и они да славе.

Блокера Срећка Лисинца последњих недеља муче леђа. Средњак пољског Белхатова спреман је за изазов, а о ривалу мисли све најбоље:

- Они су сјајан тим који нас, као и ми њих, одлично познаје. Савладали смо их у Светској лиги са 3:2, што говори да ће и вечерас бити веома тешко. Најважније је да можемо да се надигравамо са њима и надам се победи.

РАСПОРЕД

ГРУПА А

ДАНАС

Немачка - Белгија 18.00

Србија - Пољска 20.30

СРЕДА

Србија - Немачка 18.00

ЧЕТВРТАК

Пољска - Белгија 15.00

ПЕТАК

Србија - Белгија 14.00

Пољска - Немачка 20.00

ГРУПА Б

ДАНАС

Русија - Финска 15.00

СРЕДА

Бугарска - Финска 15.00

Русија - Француска 20.30

ЧЕТВРТАК

Бугарска - Русија 18.00

Француска - Финска 20.30

ПЕТАК

Француска - Бугарска 17.00

СУБОТА

полуфинале (16.30 и 19.30)

Б1 - А2

А1 - Б2

НЕДЕЉА

за треће место 14.00

финале 17.00