Коу и Бубка у Вршцу

Ј. ЈОВАНОВИЋ

23. 09. 2015. у 08:50

Светска атлетска елита на Балканском конгресу. Намера Банаћана да развијају краљицу спорта

Коу и Бубка у Вршцу

Новоизграђена атлетска стаза на Градском стадиону

ВРШАЦ - Атлетски савез Србије организује у Вршцу дводневни Балкански атлетски конгрес, који почиње данас. Организатори кажу да овакав скуп досад није забележен на овим просторима, јер се у хотелу "Вила Брег" окупљају највећи професионалци светске, европске и балканске атлетике.

Осим председника и генералних секретара свих 15 земаља Балканске федерације, у Вршац долазе председник Светске атлетске федерације Себастијан Коу и први потпредседник Сергеј Бубка. Ту ће бити и председник Европске атлетске федерације Свен Арне Хансен и потпредседник Добромир Карамариновић, који је уједно и председник Балканске федерације, као и бивша олимпијска и светска рекордерка Габријела Сабо (садашња министарка за спорт у влади Румуније) и актуелни европски рекордер у скоку удаљ Роберт Емиан.

- Ово је велика ствр за Србију, а поготово за Вршац, јер ћемо угостити нека од највећих имена из света атлетике. До ове организације је дошло захваљујући доброј сарадњи општине Вршац и АСС, који је препознао све наше напоре да развијемо атлетику у нашем граду, што се, пре свега, огледа у изградњи атлетске стазе на Градском стадиону - каже Јулкица Митрашиновић, чланица Општинског већа за спорт.

Овај конгрес је значајан и за промоцију туристичких потенцијала Вршца, јер ће последњег дана конгреса за све госте бити организовано разгледање града и одлазак на "Пут вина".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације