Још једна добро чувана тајна испливала је на површину. Капитену Момиру Илићу је меч против Израела био последњи у националном дресу. Додуше, поздравио се са играчима. Ко зна, можда промени мишљење... Шта је разлог таквој одлуци, зна само капитен. Неки кажу да се Моша заситио свега, други да је уморан, трећи да је у питању неки неспоразум...


- Пре свега, Момир Илић је врхунски човек, спортиста, капитен, величина око које никада није било проблема. Никада није условљавао, нити је подређивао себи, а увек је био на располагању. Част ми је и задовољство да је он мој велики пријатељ и да посао због пријатељства не трпи. Он је играч који је био одан и лојалан сваком селектору и свакој структури. На велику срећу оних који знају, осим тога што је врхунски играч и човек, у кратком периоду треба да постане и отац. То сигурно одговорном човеку у плановима за будућност и животним приоритетима, утиче на њихово постављање онако како треба - каже селектор Дејан Перић.


Пре почетка меча са Израелом, Илић је саопштио играчима и стручном штабу да му је то последњи меч. Како то коментаришете?


- До оног момента када Момир Илић, као и много пута до сада, у разним ситуацијама, не седне и разговара о опредељима, размишљањима, плановима за будућност, гледам и понашам се према њему као према капитену, врхунском играчу, репрезентативцу и мом пријатељу. Сваку његову одлуку ћу да уважим и поштујем, јер знам да ће да буде најискренија и најпоштенија - закључује Перић.