Српски олимпијац разочаран: Остављам трчање!

Н. И.

25. 02. 2014. у 20:50

Српски олимпијац разочаран: Остављам трчање!
Шокиран сам, јер са мном не може да путује мој тренер – огорчен је Миланко Петровић одлуком Бијатлон савеза Сребије

СРПСКА олимпијска експедиција, у којој је осморо спортиста, неколико тренера, медицинског особља и администрације ОКС, вратила се уз уторак увеч у Београд, летом преко Истанбула, из Сочија.


Ипак, ружна вест сачекала је нашег најбољег биатлонца Миланка Петровића још пре пет дана у Сочију. Наиме, Биатлон савез Србије забранио је, званичном одлуком, Петровићевом тренеру Тихомиру Милосављевићу да учествује убудуће на свим међународним такмичењима. Тако је на површину испливао проблем у Савезу који је и пре поласка у Сочи "горео".


Огласио се и Миланко Петровић јасним ставом који предвиђа и радикалне мере.


- Ја после ове одлуке Савеза могу слободно да престанем да се бавим нордијским трчањем. Јер, како другачије да објасним, најблаже речено шок, ако се тренеру са којим врло успешно радим годинама, забрањује да са мном путује на такмичења. Ја немам проблем са тренером, већ проблем потиче од председника савеза Миливоја Илића - каже Петровић.


Иначе, депримирајуће је деловало у већини такмичарских дана бацити поглед на стартне листе и коначне резултате трка у биатлону, сноуборду, бобу двоседу, велеслалому или слалому. Да ли је Србија могла више у Сочију, суд ће ускоро дати они који су најодговорнији. Струка, дакле тренери осморо такмичара, који су се скоро пуне четири године спремали за период између Ванкувера и Сочија.


И у Сочију се доказало да на ЗОИ долазе само најбољи. Не рачунајући, наравно, славну виолинисткињу Ванесу Меј под заставом Тајвана на скијама и егзотични двојац у бобу Јамајке у саставу Винстон Ватс и Марвин Диксон, који су у граду на обали Црног мора били и више од украса.

НЕМЦИ ОПТУЖУЈУ РУСЕ
НЕМАЧКА спортска јавност ових дана бави се тврдњама ТВ станице ВДР која тврди да је већина руских домаћих олимпијаца била допингована тако што су користили гас ксенон, који у људском телу појачава хормон еритропоетин. Ксенон се, наводно, уносио инхалацијом, а одавно га је забранила Светска антидопинг агенција. Руси, наравно, нису демантовали ове тврдње...


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)