Вуковић: Николић је отписан

В. Н.

субота, 11. 06. 2011. у 20:51

Вуковић: Николић је отписан
Читао сам да би све дао за репрезентацију, да не може без ње. А после разговора који смо обавили првог дана у Аранђеловцу, нестао је и није се јављао – каже селектор „орлова“

ТАЧКА на причу о Ратку Николићу. Селектор српске рукометне репрезентације Веселин Вуковић окреће се осталим момцима, који су му се ставили на располагање за разлику од искусног пивота. Увређен због чињенице да је на списку Б тима, некадашњи капитен није се појавио на тренинзима у Аранђеловцу, нити у Старој Пазови.

- Није ми се јављао и не желим више да се бавим тим питањем. Није испоштовао оно што смо се договорили. Рекао сам да ћу А и Б тим за „Трофеј Србије“ формирати тек у понедељак, а никоме не могу да обећам место у А репрезентацији док то не заслужи радом - јасан је Вуковић.

Николић је преко штампе истицао да и даље жели да помогне националном тиму и да заигра на ЕП у Србији.

- Читао сам да би све дао за репрезентацију, да не може без ње. А после разговора који смо обавили првог дана у Аранђеловцу, нестао је и није се јављао. Не знам какво би оправдање могао да има. Не разумем, заиста.

Уместо Николића, позван је Вељко Милошевић из Металопластике. Упркос отказима Станића, Стојковића, Манојловића, Ћурковића, Рашића, Ђорђића, шеф стручног штаба „орлова“ није имао проблем да састави две репрезентације.

- У Старој Пазови сам имао 31 играча на располагању, па смо почели озбиљније да тренирамо. У Аранђеловцу је била опуштенија варијанта, дружили смо се, гледали утакмице квалификација... Играчи су пристали и да разговарају са психологом, није то срамота. Добили су материјал од по 30-40 страница о самопоуздању и игри под притиском - преноси Вуковић.

У НЕДЕЛјУ НА БАНјИЦИПУБЛИКА ће у недељуна Бањици имати прилику да поздрави најбоље рукометаше Србије. После ревијалног сусрета између шампиона Партизана и тима Суперлиге (17.00), на терен од 19 часова излазе „плави“ и „црвени“.

- Од 31 играча ћемо формирати две екипе, које ће одиграти припремни меч за „Трофеј Србије“. Нисмо желели да укрстимо кандидате за А, односно Б тим, јер однос снага не би био равноправан - рекао је селектор Веселин Вуковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Bobby

11.06.2011. 21:10

Nikolic je isuvise veliki igrac da bi se danas dokazivao. Ovo izgleda kao alibi da ga vise ne zovete. Izgleda da je covek u pravu: postenije bi bilo da ga niste ni zvali.