Велика јабука без звезда? Легенде позивају на Ју-Ес опен, али најбољи предност дају шљаци и Ролан Гаросу

Ј.Ј.

четвртак, 09. 07. 2020. у 21:14

Велика јабука без звезда? Легенде позивају на Ју-Ес опен, али најбољи предност дају шљаци и Ролан Гаросу

Новак Ђоковић Фото М. Вукадиновић

Крофт: Могуће је играти тенис и у овим екстремним условима. Новак и Рафа крију карте

БЕЗ Вимблдона се осећам као да нам је неко ускратио да славимо Божић. То је недавно изјавио легендарни Стефан Едберг, а и већини активних играча тешко пада то што се у овом тренутку не налазе на теренима "Ол Ингланд клуба".

И Ју-Ес опен је тениски празник, али чак ни најбољи на планети још нису сигурни да ли ће га славити овог лета. Може ли се уопште празновати пред празним трибинама, усред пандемије, под ригорозним контролама...

Новак Ђоковић и Рафаел Надал сигурно нису склопили никакав пакт о отказивању њујоршког слема, јер два највећа ривала не желе један другом да откривају карте и планове до краја сезоне, усред неизвесне трке за прво место.

Али, сасвим је реално да се обојица одлуче за шљаку и предност у септембру дају мастерсима у Риму и Мадриду (Рафа потврдио наступ), како би били што спремнији за Ролан Гарос. Исто размишљају и Доминик Тим, а код дама светски број један Ешли Барти и други рекет планете Симона Халеп...

Многе легенде које су запослене као коментатори на највећим турнирима позивају играче да дођу у Њујорк.

- Да сам и даље активна, почела бих припреме за Ју-Ес опен - изјавила је Британка Анабел Крофт. - Здравље и безбедност свих играча су на првом месту, а, колико видим, предузеће се све потребне мере. Биће чудно без публике, али боље и тако, него никако. Када сте сурови професионалац, онда вас не занима много да ли има некога на трибинама. Видели смо недавно да је свет уживао гледајући Ендија Мареја током "Битке Британаца", преко малих екрана и интернета. У Националном тениском центру сам се уверила да је могуће организовати тениске мечеве и у овим екстремним условима.

СЕРЕНА ПРЕДВОДИ АМЕРИКАНЦЕ

ЈУ-ЕС опен почиње 31. августа, а засада је само сигурно да ће већина америчких тенисера играти. Предводиће их Серена Вилијамс, која се увелико припрема на тврдој подлози.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације